Girona

El PP discrepa del Cercle d'Economia, mentre que Unió s'hi sent molt identificada

Albiol rebutja fer la consulta i només coincideix amb el Cercle sobre el respecte per la legalitat

Actualitzat

Els candidats de Junts pel Sí han fet campanya matí i tarda a Badalona. Els ha donat suport també qui va ser alcaldessa de la ciutat durant diversos anys, Maite Arqué, ara exmilitant del PSC. 

"Jo i molts companys meus vam decidir sortir-ne. Sortir per anar a donar suport a aquests partits que creuen en el futur."

En la ciutat on va governar l'ara candidat pel PPC Xavier García Albiol, Junts pel Sí ha defensat que el seu projecte és per a tothom, tant per a castellanoparlants com per a catalanoparlants. També han insistit que en una Catalunya independent es pagarien les pensions i serien més altes. 

"Tothom que ho vulgui saber sap que les pensions en una Catalunya independent estan més que garantides perquè depenen de que la gent treballi i el que nosaltres volem garantir és que la gent tingui oportunitats de feina. Permanentment estem constantment sent acustats que nosaltres volem trencar. Mireu, aquí els únics que han trencat coses són el PP i aquí a Badalona vosaltres en sabeu una mica d'això: Els únics que han trencat la confiança, els únics que han trencat la democràcia, els únics que han trencat l'estat de dret són el PP". 

Pel PSC, segon dia del basc Patxi López donant suport a la campanya dels socialistes catalans i recalcant el seu paper a la història recent d'Espanya:

"Sense els progressistes de Catalunya, no hauríem conquerit els drets, les llibertats que hem anat conquerint en democràcia"

Miquel Iceta ha deixa clares les prioritats del seu programa:

"Reactivació econòmica i creació de llocs de treball. Segona prioritat: protegir l'estat del benestar, la sanitat i l'educació públiques. Tercera prioritat: lluitar contra el frau fiscal i la corrupció. I quarta: cercar un nou acord amb la resta d'Espanya que pugui ser sotmès a referèndum perquè el puguem votar tots"

Iceta ha tornat a advertir dels perills de la independència per a Catalunya.

Molta calor, aquest migdia, la que han hagut d'aguantar els militants gironins del PP per escoltar Xavier García Albiol. El candidat popular ha valorat positivament el document del Cercle d'Economia... encara que no hi està d'acord al 100%.

"Coincidim en el que fa referència a parlar del respecte per la legalitat, però sí que entenem que en aquests moments convocar un referèndum en base a una majoria qualificada, que encara no sabem quina és, doncs aquest aspecte encara no hi coincidim."

Del míting d'Albiol, una idea central: en una hipotètica Catalunya independent, hi podria haver un "corralito", tal com va vaticinar, ha dit, un informe del Consell de Transició Nacional.

"Amb les coses de menjar no s'hi juga"

Albiol també vol convèncer els catalanistes no sobiranistes. "Votar Unió -ha dit- és llençar el vot a la paperera."

Lluís Rabell, de Catalunya Sí que es Pot, ha reclamat aquesta tarda el vot dels treballadors que fins ara han votat socialista al Prat de Llobregat, on davant d'unes 600 persones s'ha compromès a fer de la diversitat una riquesa per bastir una nova Catalunya social:

"Vosaltres podeu fer-ho: organitzeu-vos, uniu-vos, el 27 votem, el 28 seguim lluitant i el 29 canviarem el curs de la història, perquè a finals d'any tombarem Rajoy i obrirem un futur d'esperança per a tot el nostre país"

Coincidència total d'Unió amb la diagnosi del Cercle d'Economia sobre el 27-S.

"Quan ho anava llegint pensava que era un emanat d'Unió, perquè deia: 'Escolti, el 27-S no són unes eleccions plebiscitàries, la declaració unilateral d'independència no és el camí", ha dit Ramon Espadaler.

Alguns expresidents del Cercle són ara membres de Catalans pel Seny, una plataforma que avui ha donat suport a Unió. Espadaler i també Duran els han esperonat.

"No tingueu por, Unió és imprescindible", ha dit Duran.

Des de la seu vella de Lleida, on té un pacte amb el PSC, Ciutadans ha advertit del risc de perdre les ajudes europees i ha advertit Mas i l'independentisme d'anar al revés de tothom. 

"Digueu-nos revolucionaris, però pensem com Obama. Digueu-nos revolucionaris però pensem com Merkel, com Cameron, com tot el món Occidental. Jo no sé amb qui està el senyor Mas ni qui són els seus aliats internacionals. El model de la declaració unilateral d'independència només l'he vist en un lloc, a Kosovo".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut