Madrid

El ministre de Foment salva les obres de l'A-2, l'autovia A-14 i l'autovia A-27 a Catalunya

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat que es tornaran a reprendre les obres inicialment paralitzades a l'A-2, l'autovia A-14 entre Lleida i Sopeira i l'autovia A-27 entre Tarragona-Montblanc. En la compareixença davant la comissió de Foment al Congrés dels Diputats, ha anunciat que el seu ministeri comptarà amb 700 milions d'euros addicionals, enfront dels 500 anunciats recentment.

Actualitzat
Foment podrà disposar de 700 milions d'euros addicionals per invertir-los en infraestructures que havien estat paralitzades en un primer moment, després de la retallada anunciada per Zapatero per fer front a la crisi.

Així, el ministre de Foment, José Blanco, durant la seva compareixença davant la comissió de Foment al Congrés dels Diputats, ha detallat les obres que es veuran beneficiades per aquests 700 milions d'euros de més de què disposa el ministeri. A Catalunya se'n veuran beneficiades les obres de l'A-2 a Girona, l'autovia A-14 entre Lleida i Sopeira i l'autovia A-27 entre Tarragona i Montblanc. La retallada anunciada en un primer moment en aquestes vies havia causat les protestes de col·lectius catalans de la zona, que se sentien oblidats per Foment. A banda d'aquestes quatre autovies, es recuperaran les obres complementàries del túnel de Viella a l'N-230, la variant de l'Aldea i Vallirana a l'N-340, l'entorn urbà de l'aeroport de Reus i el pont sobre el riu Ter a Girona.

Altres obres beneficiades a la resta d'Espanya per aquest augment de pressupost són l'autovia del Cantàbric; la ronda nord-est de Burgos, a Castella i Lleó, i l'A-32 a Andalusia, entre d'altres. Blanco ha explicat que s'han salvat aquelles obres que es trobaven en un estat avançat d'execució i de les vies amb més volum de trànsit.

Així, Foment ha anunciat que el reajustament de la retallada de la inversió en obra pública s'elevarà a 700 milions d'euros, enfront dels 500 anunciats la setmana passada. Part dels diners per completar aquests 700 milions d'euros s'obtindran de l'estalvi en despeses corrents i en la subvenció per al transport aeri dels ciutadans entre les Canàries, les Balears, Ceuta i Melilla i la Península. Blanco també ha anunciat que es reduiran les tarifes que es paguen a l'empresa pública d'enginyeria Ineco i un compromís del govern de reduir el dèficit públic. Amb aquesta ampliació es podran salvar un total de 49 infraestructures, que corresponen a 98 actuacions en els pròxims dos anys. D'aquesta manera, la retallada en obra pública prevista pel 2010-2011 passa de 6.400 milions d'euros a 5.700 milions.

A mitjans de juliol el govern de Zapatero va anunciar una retallada sense precedents de 6.400 milions d'euros en les despeses en infraestructures per als pròxims dos anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut