Josep Lluís Trapero
Josep Lluís Trapero
Barcelona

El Ministeri de l'Interior destina Trapero a tasques administratives

Coincidint amb l'aplicació del 155, alguns comandaments dels Mossos han demanat, a petició pròpia, abandonar les seves responsabilitats

Actualitzat

El Ministeri de l'Interior ha destinat el fins fa poc major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, a fer tasques administratives a la comissaria de la Travessera de les Corts. El nou càrrec comportarà que Trapero no tingui cap tipus de responsabilitat operativa en el cos. També coincidint amb l'aplicació del 155, alguns comandaments han demanat, a petició pròpia, abandonar les seves responsabilitats.

Trapero va ser destituït com a major dels Mossos en virtut de l'aplicació de l'article 155, tot i que manté el grau perquè és de caire vitalici. El ministeri de Juan Ignacio Zoido va rellevar-lo per Ferran López, fins aleshores número dos del cos. Zoido ha justificat la decisió de relegar l'antic responsable de la policia catalana:

 

"Entra dins de la proporcionalitat amb la que estem aplicant des del govern d'Espanya l'article 155. És la normativa interna que té el cos dels Mossos. Per tant s'ocuparà de tasques administratives"

 

El que va ser major dels Mossos fins a finals d'octubre està investigat per un delicte de sedició per l'actuació que va tenir el cos en els fets del 20 de setembre a l'entorn del Departament d'Economia. Per aquests mateixos fets, els líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, són a la presó de manera preventiva. En canvi, a Trapero la jutge Carmen Lamela va retirar-li el passaport.

Altres canvis de pes en els Mossos, aquests per decisió pròpia, són de comissaris i agents veterans que demanen fer un pas al costat i acollir-se a la segona activitat, un canvi de feina dins de l'estructura amb funcions de menys responsabilitat. 

Són Manel Castellví, cap d'una àrea tan sensible com la d'Informació, encarregada de recollir dades sobre terrorisme jihadista i grups criminals. I també el cap d'escortes i el que havia estat màxim responsable de la regió de Girona, i el subcap de Tarragona. Tots 4 al·leguen motius personals. La seva sol·licitud i nou destí, que s'haurà de resoldre en un màxim de sis mesos, ara està sobre la taula del ministeri. 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut