El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu (ACN)
El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu (ACN)
Madrid

El govern espanyol publica de matinada al BOE el cessament de Trapero

El director general de la Policia, Pere Soler, assumeix públicament que ha estat cessat

RedaccióActualitzat

Tot i que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no en va fer referència en la compareixença, aquesta mateixa matinada el BOE també recull el cessament de Josep Lluís Trapero Álvarez, en la plaça de la categoria de major de l'Escala Superior del Cos dels Mossos d'Esquadra. El seu nom apareix en l'apartat de cessaments.

Trapero està investigat per l'Audiència Nacional com a responsable d'un suposat delicte de sedició per l'actuació del seu cos durant les protestes dels dies 20 i 21 de setembre contra les detencions de càrrecs de la Generalitat en l'operació Anubis per aturar l'1-O. La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela li ha imposat com a mesures cautelars l'entrega del passaport, la prohibició de sortir de l'estat espanyol i l'obligació de presentar-se cada quinze dies al jutjat.

Pere Soler asumeix el cessament públicament

Per la seva banda, el director general de la Policia, Pere Soler, ha estat el primer alt càrrec del govern a assumir públicament que ha estat cessat, un cop el govern espanyol ha posat en marxa l'article 155 de la Constitució. 

Malgrat que el Parlament ha declarat la independència i ha posat en marxa la República, Soler ha decidit acomiadar-se del cos a través d'aquest comunicat.  Soler critica la decisió de l'Estat, però assumeix que deixa el càrrec i recorda als Mossos que els comandi qui els comandi els lideratges l'han d'exercir ells mateixos.

El BOE, que ja s'ha publicat aquest dissabte, recull les mesures aprovades pel Consell de Ministres: cessar el president, el vicepresident i el govern, destitutir 144 alts càrrecs, també de confiança, i eliminar les delegacions catalanes a l'estranger. Unes mesures que es deriven de l'activació, al Senat, de l'article 155. També publica que es dissol el Parlament i es convoquen eleccions pel 21 de desembre.

Les mesures del 155 al BOE by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut