Trapero sortint de l'Audiència Nacional, després de conèixer la decisió de la jutge
Madrid

Trapero queda en llibertat, però se li retira el passaport i ha d'estar localitzable

La magistrada no ha fet cas de la petició de la Fiscalia, que demanava presó sense fiança per al major dels Mossos

RedaccióActualitzat

La jutge ha decretat llibertat sense fiança però amb mesures cautelars per al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, a qui li demana la retirada del passaport, la prohibició de sortir d'Espanya, que estigui localitzable per telèfon "immediatament", haver de comparèixer cada 15 dies davant del jutge i indicació d'una persona perquè rebi qualsevol tipus de notificació.

La magistrada, però, adverteix que si incompleix, s'agreujaran les mesures cautelars "podent arribar a decretar la presó provisional". Així doncs, Carmen Lamela ha rebutjat la petició de la Fiscalia que n'havia demanat presó sense fiança.

 

El major dels Mossos ha acudit aquest dilluns conjuntament amb la intendent del cos, Teresa Laplana, els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a declarar a l'Audiència Nacional en una causa oberta per sedició.

És la segona vegada que ho fan en deu dies arran dels informes que la Guàrdia Civil va enviar a l'Audiència amb noves proves. En l'informe, el cos armat acusava Trapero d'"inacció" en el referèndum de l'1 d'octubre i de tenir un "pla premeditat" amb el govern en aquest sentit. L'atestat, de 300 folis, detallava les actuacions dels cossos de policia des del 20 de setembre fins a l'1 d'octubre. A banda de "l'actitud passiva" dels Mossos, hi asseguraven que la policia catalana va evitar intervenir quan els efectius de la Guàrdia Civil estaven sent agredits.

Dues hores de declaració

Trapero ha declarat durant dues hores davant la magistrada Carmen Lamela, i ho ha fet vestit de paisà tal com li han recomanat els seus advocats. La primera vegada ho va fer amb l'uniforme del cos.

Aquest migdia la magistrada ja ha decretat llibertat amb mesures per a la intendent Laplana. Lamela li ha demanat el mateix que per a Trapero. En el seu cas, la fiscalia havia demanat presó provisional sota fiança de 40.000 euros per a Laplana, però la jutge també ho ha rebutjat.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut