El govern espanyol anuncia el nomenament el número dos dels Mossos per substituir Trapero

RedaccióActualitzat

El govern espanyol fa el primer relleu a l'administració catalana. El Ministeri de l'Interior ha anunciat que designa el comissari Ferran López per substituir Josep Lluís Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra.

Farran López és el comissari superior de Coordinació Territorial del cos, Ferran López.

En un comunicat, el Ministeri de l'Interior assegura que s'ha seguit la normativa de la policia catalana per a aquest tipus de nomenaments.

"L'actuació del Ministeri de l'Interior dins dels Mossos d'Esquadra es realitzarà des de la màxima consideració a l'escalafó d'aquest cos policial, aplicant d'aquesta manera un criteri de escrupolós respecte a la jerarquia dels Mossos d'Esquadra"

L'executiu de Mariano Rajoy ha anunciat el cessament per decret de Trapero aquesta matinada, quan s'ha fet públic al Butlletí Oficial de l'Estat.

Un altre dels destituïts, el fins ara director general dels Mossos, Pere Soler, ha acceptat la decisió i ha enviat una carta de comiat als agents del cos. El seu càrrec no se substitueix. Les instruccions als Mossos d'Esquadra, segons l'Estat, les donarà la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior.

Reunits a Egara

Aquest dissabte, l'estructura de comandament de la Prefectura dels Mossos d'Esquadra està reunida al Complex Central Egara per seguir garantint el funcionament del cos.

El cos ja ha comunicat als agents l'ordre del BOE que anuncia el cessament de Trapero com a Major dels Mossos d'Esquadra.

Sense canvis a la resta de cossos

El comunicat del Ministeri de l'Interior anuncia que no preveu canvis en l'aplicació de l'article 155 en la resta d'òrgans que són competència de la Conselleria d'Interior. Es mantenen els alts càrrecs de Protecció Civil, Trànsit i Extinció d'Incendis entre d'altres.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàIndependència
Anar al contingut