Dos gols d'Alexis i un de Messi deixen els vuitens de la Champions encarrilats a Leverkusen (1-3)

El Barça ha encarrilat els vuitens de final de la Lliga de Campions amb una victòria al camp del Bayer Leverkusen (1-3). Els blaugranes, que van protagonitzar un monòleg a la primera part, van marxar al descans amb el 0-1, obra d'Alexis. En la represa, però, Kadlec va aconseguir l'empat per als alemanys en rematar de cap una centrada. Quatre minuts després, Alexis, una altra vegada, va situar l'1-2. Ja al tram final, Messi va sentenciar amb l'1-3 definitiu.

Dues absències destacades en l'alineació del Barça que van veure el partit des de la grada del BayArena: Piqué, per decisió tècnica, i Xavi Hernández, per lesió arran d'un edema al soli de la cama dreta, l'evolució del qual en marcarà la disponibilitat. En canvi, la gran novetat a l'equip inicial va ser Sergio Busquets, poques hores després de rebre l'alta pels 14 punts a la cama.

El Barça va controlar el partit sense problema, tocant i tocant la pilota, sense pràcticament oposició pel plantejament defensiu dels alemanys en el primer temps. I és que, per exemple en tota la primera part, el Bayer Leverkusen només va trepitjar l'àrea de Valdés un sol cop. Va ser en una jugada al minut 33, amb una recuperació de pilota dels alemanys que van intentar rematar la pilota des de l'àrea, però Puyol la va desviar.

Mentrestant al Barça, tot i tenir el control i jugar amb paciència, li va costar generar clares accions de perill per la muralla alemanya. De fet, es podria dir que el gol va ser l'única ocasió clara. La diana obra d'Alexis va arribar al minut 41, gràcies a una passada de Messi des del cercle central al xilè. Alexis que pujava amb cursa va batre el porter Leno per sota les cames.

La segona part va tenir molta més emoció. Els alemanys es van acostar amb perill a la porteria blaugrana i, pràcticament només començar, Kadlec va situar l'empat 1-1, en rematar de cap una centrada a la dreta de Corluka. Era el minut 51, però, quatre minuts després, Alexis va marcar amb un xut ajustat l'1-2, gràcies a una assistència de Cesc.

El Bayer va disposar de fins a tres ocasions clares més de gol. Primer, Renato va entrar fins a la cuina, però Valdés, atent, va salvar l'empat. Després, Gonzalo Castro va enviar una pilota al pal i, finalment, Kiessling, que acabava d'entrar al terreny de joc, va provar un xut que va aturar el porter blaugrana.

Pel cantó del Barça, Messi va buscar el gol amb insistència. Va enviar un xut al pal, després d'una jugada a la banda dreta en què va superar dos rivals, i un altre que li va aturar Leno. Finalment, va veure la recompensa dos minuts abans del final. Va ser en una acció que comença l'argentí, amb passada a Alves, que retorna a Messi i que aquest transforma l'1-3. Per cert, al minut 69, Adriano va marxar, lesionat, i va entrar Pedro.

Amb aquesta victòria, el Barça supera el malefici dels vuitens de final. Amb Guardiola, mai no havien guanyat el partit d'anada de vuitens.