L'Ajuntament de Margate, on ha aparegut, ha retirat un aparell que formava part de l'obra (Reuters/Hannah McKay)

Desmantellen parcialment l'última obra de Banksy, un missatge contra la violència masclista

L'artista ha pintat un mural amb un contundent missatge contra la violència masclista, coincidint amb Sant Valentí

RedaccióActualitzat

Banksy ha volgut llançar un missatge contundent contra la violència masclista, coincidint amb Sant Valentí, quan molts països celebren el dia dels enamorats. L'artista ha pintat un nou mural que mostrava una mestressa de casa dels anys 50 amb un ull blau, empenyent un home dins un congelador abandonat.

Però, un cop s'ha difós la imatge de l'obra --ubicada a Margate, una localitat de la costa est d'Anglaterra--, l'Ajuntament l'ha mig desmantellada. Uns operaris municipals han retirat el congelador que formava part de la peça.

La protagonista de l'obra té un ull blau (Reuters/Hannah McKay)

El consistori diu que ho ha fet per motius de seguretat i perquè el mur on hi ha l'obra seria de propietat privada. Tot i això, l'Ajuntament ha celebrat que Banksy hagi triat la ciutat per reaparèixer.

"Ara el congelador es guarda en un magatzem i es retornarà un cop sigui segur per a les persones", ha assegurat l'Ajuntament. "Ens posarem en contacte amb el propietari de la paret per parlar de les opcions de preservar l'obra d'art per al districte", hi ha afegit.

El mural ha aparegut coincidint amb Sant Valentí (Reuters/Hannah McKay)

L'obra d'art, que Banksy va anomenar "Mascareta del dia de Sant Valentí" al seu lloc web, va aparèixer diumenge a la nit. "Sempre he pensat que potser algú hi podria pintar un mural, a la paret, però no m'esperava pas un Banksy", ha explicat un dels veïns de Margate, Lee Hilton.

Hi ha afegit que va veure una lona sobre el mur diumenge a la nit, però no es va imaginar el que hi passava a sota.

Banksy ofereix poques pistes sobre les seves obres, que solen aparèixer a llocs públics per sorpresa. Després en confirma l'autoria a les xarxes socials.

 

ARXIVAT A:
ArtRegne Unit
Anar al contingut