Corinna diu que Joan Carles va ser víctima d'"un cop d'estat intern" liderat per Sofia

L'examant del rei emèrit explica en una revista francesa que l'aleshores reina va organitzar un "cop d'estat" dins La Zarzuela amb el suport de Rajoy

David MelgarejoActualitzat

Explosives declaracions de Corinna Larsen, examant del rei Joan Carles, a la revista francesa "Paris-Match". Assegura que el monarca emèrit va ser víctima d'un cop d'estat intern per fer-lo abdicar, tramat per la seva pròpia família, amb la reina Sofia al capdavant, i amb el suport de l'expresident Mariano Rajoy.

L'exclusiva té valor pel que explica i pel que mostra: la foto de Joan Carles de Borbó, llavors rei, amb bermudes, una gorra al revés, fent una barbacoa en una finca madrilenya, al costat del fill de Corinna Larsen.

 

L'examant del monarca recupera imatges de l'àlbum familiar per afirmar que Joan Carles era com un pare per als seus fills. I per parlar de l'aleshores príncep i les infantes: els coneixia i la coneixien. Però mai s'hi va acostar perquè eren més pròxims a la seva mare.

Sofia de Grècia no surt ben parada d'aquesta entrevista. L'examant del rei explica que la llavors reina va organitzar un "cop d'estat" dins La Zarzuela, segons li hauria confessat el rei Joan Carles l'any 2010, quan li van diagnosticar un nòdul al pulmó.

En paraules literals reproduïdes en l'entrevista, el rei emèrit li va dir que "havia d'afrontar dos fronts".

"Un amb la seva dona i la seva gent més pròxima, que volia posar el seu fill al tron, perquè tenia més influència sobre ell que sobre el seu marit. El segon front l'encarnava Mariano Rajoy, de qui diu que tenia per objectiu castrar-lo i afeblir la monarquia."


Sobre la marxa de Joan Carles de Borbó als Emirats, Corinna Larsen també és crítica amb la família reial. Diu que enviar "un exrei de salut fràgil a l'exili en plena Covid és irresponsable". Hi afegeix que tota la família s'ha beneficiat del tren de vida que els havia assegurat el monarca, i repudiar-lo així és deslleial i mostra falta de dignitat.

Però no tot és defensa de Joan Carles de Borbó en les vuit pàgines de l'exclusiva.

Una vegada més, acusa el rei emèrit d'estar al darrere d'una campanya d'assetjament i amenaces engegada pels serveis secrets espanyols. Una qüestió sobre la qual ella posa objeccions per donar més detalls a la justícia espanyola. De moment, només parla per a un determinat tipus de premsa.

 

 

ARXIVAT A:
MonarquiaBorbons
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut