Els reis d'Orient han arribat a Lleida en l'AVE
Els reis d'Orient han arribat a Lleida en tren
Lleida

Els Reis arriben a Lleida en tren i recorren la ciutat amb catorze carrosses

RedaccióActualitzat

La cavalcada de Reis d'aquest 2017 a la ciutat Lleida ha repartit unes tres tones de caramels, la majoria dels quals s'han lliurat en mà com a mesura de seguretat, tot i que també se n'han llençat des de les catorze carrosses que han desfilat. Una comitiva formada per unes 600 persones, la majoria de les quals són integrants de grups musicals, culturals i de teatre de la ciutat, ha acompanyat els Reis durant el recorregut que han fet per la capital del Segrià.

Un any més, Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a l'estació Lleida-Pirineus, en un tren històric estirat per la locomotora Ye-yé, on els han rebut les autoritats locals. Després s'han enfilat a les carrosses per iniciar el recorregut que els porta pels diferents barris de la ciutat, creuant dos cops el riu Segre.

La comitiva ha seguit per rambla de Ferran, avinguda Francesc Macià, pont Vell, avinguda de les Garrigues, avinguda de València, pont de la Universitat, avinguda Madrid, avinguda Blondel, fins arribar davant del Palau de la Paeria, on els Reis Mags han baixat de les carrosses i han pujat a l'escenari preparat per rebre els nens i nens que els han volgut saludar.

A més de les catorze carrosses, a la cavalcada de Lleida hi participen onze grups d'animació, onze grups de teatre, els armats, els gegants de la ciutat o el Marraco, a més dels camions carregats de regals i el bus turístic.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que un cop més s'ha posat especial atenció en la seguretat de petits i grans. Per això, un centenar d'agents de diferents cossos (Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil) han vetllat per garantir el bon desenvolupament de la desfilada. Cal tenir en compte que la cavalcada de Lleida aplega cada any unes 25.000 persones, i és una de les festes populars amb més participació a la capital del Segrià, segons ha remarcat Ros.

"L'objectiu que la rebuda dels Reis Mags sigui com en anys anteriors tot un espectacle de la cultura popular, especialment l'escènica, amb grups de teatre i musicals", ha remarcat l'alcalde.

 

Anar al contingut