Casado reclama a Sánchez un 155 educatiu a Catalunya pel 25% de castellà a l'escola
El líder del PP, Pablo Casado, aquest dilluns a Madrid (EFE)

Casado reclama a Sánchez un 155 educatiu a Catalunya pel 25% de castellà a l'escola

Després que el Suprem hagi tombat el recurs de la Generalitat contra la sentència del TSJC, el líder del PP ofereix a Sánchez els seus senadors per aprovar la mesura

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Pablo Casado, ha suggerit aquest dimecres al govern espanyol que impulsi l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per forçar que es facin el 25% de classes en castellà a les escoles de Catalunya.

Casado ho ha fet l'endemà que el Tribunal Suprem hagi rebutjat el recurs de la Generalitat a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que hi obligava, i que la Generalitat hagi dit que no renunciarà a la immersió lingüística.

El líder del PP ha dit que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està "obligat" a fer complir la nova sentència del Suprem, i li ha ofert suport al Senat per aprovar-ho:

"Li ofereixo els nostres senadors perquè si ha d'aplicar l'article 155 només en aquest àmbit educatiu, ho faci. Perquè el que no pot ser és que el govern d'Espanya depengui dels radicals d'ERC."

Casado ho ha dit en la concentració convocada a Madrid pels cossos policials contra la nova llei de seguretat ciutadana que derogarà alguns dels aspectes més criticats de l'anterior, aprovada pel PP i coneguda com a llei mordassa.


"Tots els instruments de l'Estat"

El líder del PP ja va dir aquest dimarts a Twitter que Sánchez ha de fer servir "tots els instruments de l'Estat" per fer complir la resolució del Suprem, i que si no ho fa, estarà prevaricant:

 

Casado s'afegeix així a Vox, que aquest dimarts ha reclamat "suspendre l'autonomia i desarticular la banda de la Generalitat".

Per la seva banda Inés Arrimadas, de Ciutadans, ha dit que el Suprem els ha donat la raó i que "ja no hi ha excuses" per no executar la sentència:

"Davant la fatxenderia de la Generalitat jo li pregunto al govern i a Sánchez que què faran: Seguiran pactant amb ells? Seguiran mirant cap a una altra banda?"

"Que actuin, que utilitzin tots els mecanismes que tenen al seu abast, que són molts, per fer complir aquesta sentència. Això és un pols a Espanya."


El govern espanyol diu que no actuarà

Però, de moment, el govern espanyol no pensa prendre cap iniciativa després de la resolució del Suprem.

Ho ha dit aquest dimecres la ministra de Justícia, Pilar Llop, que ha assegurat que és el mateix Suprem el que ha de reclamar l'aplicació a la Generalitat.

Abans d'aquestes declaracions el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, havia dit que el govern espanyol li havia garantit que no reclamaria aplicar la sentència.

Va ser el Ministeri d'Educació el 2015, quan governava el PP, el que va instar la sentència del TSJC, feta pública al desembre, i que ara el Suprem ha corroborat.

Llavors, però, estava vigent la llei d'educació del PP, la LOMCE, coneguda com a llei Wert, que ha estat substituïda per la llei impulsada pel PSOE, la LOMLOE, coneguda com a llei Celáa, que va entrar en vigor el gener.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut