Imatge d'arxiu de nenes en una escola a prop de Kabul, el juliol del 2023 (Europa Press/Contacto/Saifurahman Safi)

Almenys 64 nenes i 15 mestres, hospitalitzades per un nou enverinament a l'Afganistan

Aquest atac ha tingut lloc un any després que les alumnes i alguns docents de dues escoles del nord del país també fossin enverinats

Redacció/AgènciesActualitzat

Els talibans han confirmat aquest divendres que almenys 64 nenes i 15 mestres han estat hospitalitzades a diversos establiments del centre de l'Afganistan després de ser enverinades.

Alguns mitjans eleven el nombre de víctimes a 85. 

Les nenes enverinades, d'entre 8 i 10 anys, estudiants de 3r i 4t de primària, han patit problemes respiratoris greus, fins al punt que en alguns hospitals han esgotat les existències d'oxigen.

L'atac contra les menors i les seves docents ha passat en una escola femenina de Tamran, en el districte de Kiti, a la província de Daikondi, segons ha confirmat a l'agència EFE Mustafa Saleh, director provincial d'Informació i Cultura.

Saleh ha detallat que la majoria de les víctimes de l'enverinament presenten un bon estat de salut, però que n'hi ha tres "en estat crític".

També que, ara per ara, no han pogut identificar la substància amb què les nenes i les mestres han estat enverinades, ni els motius dels agressors.


Sense dret a l'educació secundària i superior

Aquesta no és la primera vegada que una escola de primària per a nenes pateix un enverinament: fa gairebé un any 82 nenes van ser enverinades a dues escoles del nord del país, juntament amb vuit mestres i dos conserges.

L'educació primària és l'única educació a la qual tenen accés les nenes afganeses des del retorn al poder dels talibans, que els han prohibit l'educació secundària i universitària.

Retornats al poder l'agost del 2021, des d'aleshores també obliguen les dones a dur el rostre cobert en públic i a sortir al carrer acompanyades sempre per un home de la seva família.

 

ARXIVAT A:
Afganistan
Anar al contingut