Imatge aèria del moll
El moll flotant comença a distribuir aliments i ajuda humanitària que arriba pel Mediterrani (Exèrcit d'Israel/Reuters)

Gaza, en situació de fam, comença a rebre ajuda humanitària a través d'un moll flotant

Les Nacions Unides insisteixen que cal obrir rutes terrestres, "la via més ràpida i efectiva per fer arribar ajuda humanitària"

Els camions carregats amb ajuda humanitària ja circulen pel centre de la Franja de Gaza, que està en situació de fam. El moll flotant construït per l'exèrcit dels Estats Units a l'enclavament ha entrat en funcionament aquest divendres i el menjar s'ha començat a transportar fins al magatzem que l'Agència dels Aliments de les Nacions Unides té a Deir al-Balah. Un ajut alimentari crucial per als més de dos milions de palestins que viuen a la zona, molts en risc de fam extrema.

Segons oficials de l'exèrcit dels Estats Units, en els pròxims dies han d'arribar 500 tones de menjar donades per diversos països i organitzacions humanitàries. De moment, el moll gestiona uns 90 camions diaris, però en podria arribar a gestionar 150. Per mantenir la neutralitat al moll, el personal de les Nacions Unides no tindrà cap contacte amb l'exèrcit israelià.
 

L'ONU insisteix a obrir rutes terrestres d'ajuda humanitària

Les Nacions Unides avisen que el corredor marítim no substitueix les rutes terrestres i insisteixen que s'obrin vies per fer arribar ajuda humanitària per terra. Segons un comunicat de l'organisme internacional, són "la via més ràpida i efectiva per fer arribar ajuda humanitària a l'enclavament, on més de dos milions de palestins necessiten desesperadament menjar".

Camions carregats amb ajuda humanitària ja circulen per la Franja de Gaza (Reuters)

El Programa Mundial d'Aliments ha alertat a través d'una piulada que "l'escalada de l'activitat militar a Rafah amenaça d'aturar l'arribada d'ajuda humanitària" i avisa que "cada nou punt d'entrada és una nova artèria vital per a Gaza".

En la mateixa línia, la Creu Roja agraeix aquest punt d'entrada de l'ajuda, però lamenta les dificultats que posa Israel al transport per carretera.
 

"Gairebé no queda res per distribuir a Gaza"

La situació humanitària a la Franja de Gaza és crítica. L'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris avisa que "gairebé no queda res per distribuir a Gaza" i alerta que "l'aigua i el sanejament s'estan deteriorant ràpidament".

En una publicació a les xarxes socials, afegeixen que "amb la importació de subministraments bloquejada, la gent només pot recórrer a l'ús de runa i residus per resoldre les necessitats de sanejament".

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
Anar al contingut