Sant Sebastià / Madrid

Avui declara l'altre presumpte etarra detingut, Martín Sarasola

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska prendrà avui declaració al presumpte etarra Martín Sarasola, després que ahir va decretar presó per a Igor Portu, a qui acusa de l'atemptat d'ETA a la T-4 de Barajas. Portu, que ja ha estat traslladat al penitenciari de Martutene, va deixar la Unitat de Cures Intensives on estava ingressat des de dilluns, i va declarar davant del magistrat, que es va desplaçar a l'hospital donostiarra. El jutge li imputa els delictes de pertinença a banda armada i la mort de dues persones en l'atemptat de la T-4.

Actualitzat
El jutge Grande-Marlaska va ordenar que el detingut Igor Portu fos traslladat a la presó quan sortís de l'hospital i que continuï incomunicat per un màxim de cinc dies, i la decisió ja s'ha fet efectiva. Portu ha estat traslladat a la presó de Martutene, a Guipúscoa, després d'haver estat detingut aquest diumenge passat.

Igor Portu ha passat tres dies a l'UCI de l'Hospital Donostia arran de les múltiples lesions que s'hauria fet pel forcejament del moment de la detenció. El presumpte membre d'ETA va ingressar dilluns a la matinada a l'hospital i, des d'aleshores, hi ha hagut diverses protestes a l'exterior contra els suposats maltractaments a què l'haurien sotmès, d'acord amb la tesi dels independentistes bascos.

El govern sempre ha mantingut la versió que les lesions del presumpte etarra són resultat de la resistència que els detinguts van oposar durant l'arrest, però un testimoni assegura que la detenció va ser neta.

Autors materials de l'atemptat de Barajas

Aquest dimecres el Ministeri de l'Interior ha confirmat, d'altra banda, que Portu i l'altre presumpte etarra detingut diumenge, Martín Sarasola, són els autors materials de l'atemptat d'ETA a la T-4 de Barajas, juntament amb un tercer membre del mateix comando que s'ha escapat. Aquest comando, que Interior ja dóna per desarticulat, ara havia planejat posar un cotxe bomba en un centre comercial i de negocis de Madrid, pròxim a l'estadi Santiago Bernabéu. El jutge Fernando Grande-Marlaska li imputa aquest atemptat, a més del delicte de pertinença a banda armada.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut