Badalona

Albiol allarga la mà a CiU per arribar a pactes puntuals a Badalona

El previsiblement futur alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, del PP, s'ha mostrat convençut que arribarà a l'alcaldia sense ser moneda de canvi entre les direccions del PP i CiU. En aquesta línia, ha reconegut que el candidat nacionalista Ferran Falcó ja li va assegurar, l'endemà de les eleccions, que l'alcaldia seria per als populars perquè la seva victòria va ser àmplia. Amb tot, el candidat dels populars ha allargat la mà a la resta de partits de l'Ajuntament, especialment a CiU, per arribar a pactes puntuals al llarg de la legislatura. Albiol ha anunciat que el primer que farà quan assumeixi l'alcaldia és encarregar una auditoria per saber la situació financera del consistori badaloní.

Actualitzat
L'alcaldable de Badalona ha reclamat a la resta de forces que abandonin el "partidisme" i li donin marge per governar la ciutat si finalment és investit alcalde aquest dissabte. Xavier García Albiol ha carregat també contra el PSC per haver anunciat per endavant que s'oposaran als pressupostos i ordenances que presentin els populars i ha reclamat als socialistes que esperin a saber les mesures que presentarà abans de fixar la seva posició.

Tot i això, el dirigent popular ha vaticinat que quan "baixi el suflé i passi la tempesta", la situació es normalitzarà i els socialistes exerciran el rol que els correspon com a primer partit de l'oposició després de 32 anys governant.

El possible futur alcalde de Badalona, Xavier García Albiol (PP), ha allargat la mà a la resta de partits i, especialment a CiU, després de l'anunci de la federació nacionalista de trencar les negociacions amb el PSC i ICV-EUiA. En aquest sentit, García Albiol podria oferir a CiU la direcció dels barris del centre, l'anomenat Districte 1, on els nacionalistes van ser la força més votada. Això no suposaria l'entrada de CiU al govern municipal, però sí una relació estreta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut