Albiach (Comuns): "La confiança amb ERC està malmesa, però es reconstrueix"

Entrevista a Jéssica Albiach, cap de llista de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament del 12M

RedaccióActualitzat

Jéssica Albiach ha tornat a acusar el president Pere Aragonès d'"enganyar-los" quan, com es va saber la setmana passada, va renovar el compromís amb Hard Rock just el mateix dia que tancava l'acord de pressupostos amb el PSC. Uns comptes que no van tirar endavant per la negativa dels Comuns.

Aquest fet, segons Albiach, ha afectat la confiança amb els republicans. "La confiança està malmesa", ha dit, però ha afegit: "La confiança es reconstrueix i jo treballaré per tenir un acord amb les forces progressistes".

La cap de llista de Comuns Sumar a Barcelona per a les eleccions al Parlament del 12 de maig ho ha dit en una entrevista a "Els matins" de TV3, en què també ha qüestionat l'aturada de Pedro Sánchez. "No sé si calien cinc dies de reflexió", ha dit. "Conec persones que han patit el lawfare i no han fet aquest espectacle", ha afegit.

La líder dels Comuns ha reclamat la reducció de la jornada laboral, l'endemà d'un 1 de maig en què aquesta va ser una de les principals reivindicacions dels sindicats. "Tenim la mateixa de fa més de 100 anys", ha subratllat. "S'hauria de mirar per sectors i implementar de forma progressiva", ha afegit.

Albiach s'ha referit també a la sequera. A la pregunta de si s'haurien de relaxar les restriccions, en un moment en què les últimes pluges han donat un petit respir, ha respost: "Crec que hem de ser prudents". I ha afegit: "No estem d'acord que mentre els veïns no tinguin un refugi climàtic, els turistes tinguin una piscina plena".

En la carpeta d'habitatge, on diu que hi ha "un problema gravíssim", ha acusat el govern d'Aragonès d'haver esperat a "estar en campanya electoral" per regular lloguers temporals, "la porta del darrere per on apugen els preus".

L'entrevista ha acabat, com es fa amb tots els candidats i candidates, amb la petició de plantejar una pregunta al següent cap de llista que ha de passar pel plató d'"Els matins". A Albiach li tocava llançar-li a Ignacio Garriga, de Vox. I ho ha declinat: "A l'extrema dreta, ni aigua. No m'interessa la seva opinió per a res".

Pots escoltar aquí també l'entrevista a la candidata de Comuns Sumar feta per Ricard Ustrell a "El matí de Catalunya Ràdio":

ARXIVAT A:
ComunsJéssica AlbiachEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut