Malestar a Gavà per la pudor provocada pels vessaments d'aigües residuals quan plou

El clavegueram no disposa d'un sistema que separi les aigües pluvials de les residuals, la depuradora es col·lapsa i tot desemboca al mar

RedaccióActualitzat

A la localitat de Gavà, cada cop que hi ha pluges abundants, els veïns han de lidiar amb una situació desagradable. La riera, plena de gom a gom, baixa acompanyada d'una quantitat altíssima d'excrements, residus i deixalles.

Aquesta situació respon al fet que el clavegueram, que depèn de l'Ajuntament, no disposa d'un sistema de separació entre les aigües pluvials i les fecals.

Eric Plaza, tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Gavà, apunta que l'Agència Catalana de l'Aigua no està fent part de la seva feina en la gestió d'aquest problema.

L'ACA ha intentat impedir aquests vessaments posant reixes per filtrar els residus més sòlids, però cada cop que hi ha un aiguat important queda un rastre de deixalles que evidencia que la mesura és insuficient.

A més de l'Ajuntament i l'ACA, en el camí que fa l'aigua fins a la depuradora també intervé l'AMB, amb els seus col·lectors on tampoc se separen les aigües netes de les brutes. Quan hi ha una pluja important, s'activen uns sistemes de seguretat que acaben provocant rius de porqueria.

 

Sense solucions, a curt termini

A l'hora de posar solucions, val a dir que hi ha diversos projectes sobre la taula, però a dia d'avui la realitat per als habitants de Gavà és aquesta: tres institucions davant un únic problema que no s'arriba a solucionar. Les competències es van desplaçant entre les diferents administracions, ja que la xarxa que connecta amb la depuradora depèn de l'AMB i la gestió de les rieres depèn de l'ACA.

No només els veïns de Gavà surten malparats d'aquesta situació. També el mar. Com que no hi ha un sistema de separació d'aigües fluvials efectiu, la depuradora es col·lapsa, s'activen els sobreeixidors i tot acaba anant a parar a la riera per, finalment, desembocar al mar.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut