El govern va renovar l'encàrrec a l'Incasòl pel Hard Rock abans de pactar amb el PSC els pressupostos

Els Comuns i la CUP acusen Aragonès de mentir, mentre que el president diu que era un tràmit administratiu i que no va amagar res

RedaccióActualitzat

El 27 de febrer el govern rubricava un acord de pressupostos amb el PSC. El projecte del Hard Rock va fer saltar pels aires aquest acord uns dies després: els comptes no van tirar endavant i el president anunciava les eleccions anticipades. Ara el macrocomplex entra de ple en campanya a un dia de començar-la.

Segons publica el setmanari La Directa, el govern va renovar el compromís amb Hard Rock just el mateix dia que tancava els pressupostos amb els socialistes.

L'acord, publicat al web del Departament de Presidència, consta de dos punts: el primer anul·la l'acord de govern del desembre del 2020 pel qual s'ordenava a l'Incasòl l'adquisició a Criteria Caixa del terreny on s'havia d'ubicar el complex per 120 milions d'euros, i vendre'l després a l'empresa promotora del Hard Rock.

El segon punt és el que manté l'encàrrec a l'Incasòl per formalitzar amb les parts l'adquisició i, amb posterioritat, alienar els terrenys.

El document el signa el secretari del govern i queda registrat el 27 de febrer, mitja hora abans que l'executiu anunciés el pacte de pressupostos amb els socialistes. 
 

Aragonès: "No és el meu projecte"

"Estem parlant d'un acord que actualitzava característiques tècniques del projecte del Hard Rock de Tarragona", ha afirmat el president Pere Aragonès preguntat per la qüestió a Belfast, a Irlanda del Nord. "Tothom sap que no és el meu projecte", ha afegit, insistint que no van amagar res.

Els Comuns, que van fer saltar els pressupostos del govern per aquest projecte, l'han acusat del contrari. Creuen que ERC i Aragonès van mentir en seu parlamentària i demanen la seva compareixença a la Diputació Permanent. "El que no es pot fer és mentir, és pensar que ets el més llest i prendre el pèl a la gent. I això és el que ha passat", ha afirmat Jéssica Albiach.

Per la seva banda, la plataforma Aturem el Hard Rock assegura que el que s'ha fet públic aquest dimecres fa 4 anys que ho estan denunciant. "Els contractes estan caducats i, al contrari del que deien públicament, apuntalen el projecte", afirmen.

"Que Esquerra ens digui que el seu model no és el Hard Rock, però trenta minuts abans estiguin facilitant que això es mantingui, em sembla molt greu", ha apuntat des de la CUP la candidata Laura Vega.

El PSC trasllada la responsabilitat al govern sobre els acords que pren i diuen que ells van fer el necessari perquè tiressin endavant els pressupostos, en els quals --recorden-- no hi havia cap partida per al Hard Rock.

En tot cas, una polèmica política que retreu al govern no haver estat transparent i no haver explicat que, mentre negociava pressupostos i el Hard Rock estava al punt de mira, feia gestions al voltant d'aquesta qüestió.

Gestions, però, que no implicaven cap partida pressupostària. El document posa el comptador a zero pel que fa a dates i terminis, però manté el compromís de l'Incasòl pel mateix preu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut