Brussel·les

Abatut un presumpte terrorista a Brussel·les en una operació vinculada als atacs de París

Quatre policies han quedat ferits en els tirotejos amb un o més suposats terroristes, que s'haurien atrinxerat en una habitació

RedaccióActualitzat

Un presumpte terrorista ha mort i quatre policies han quedat ferits en una operació antiterrorista aquest dimarts a Brussel·les, segons ha informat la Fiscalia belga. La batuda, que ja hauria acabat, està vinculada a la investigació dels atemptats del 13 de novembre a París. No s'ha informat de la identitat del presumpte jihadista, però des de la Fiscalia han negat que es tracti de Salah Abdeslam, en parador desconegut des dels atacs.

Tres dels agents han resultat ferits durant la persecució, com a mínim, d'un individu armat al barri de Forest, que s'hauria escapat de la policia fugint per una teulada després de disparar contra els agents. El quart policia hauria quedat ferit en l'operació que ha continuat a la zona. De fet, s'han sentit trets amb un interval d'una hora i mitja.

Alguns mitjans belgues asseguren que el presumpte o presumptes terroristes s'han atrinxerat en una habitació de la Rue du Dries. Els agents l'han assaltat i ha estat allà on haurien abatut el suposat terrorista. Segons les informacions periodístiques, l'operació s'havia dissenyat inicialment com un escorcoll, però la sorpresa ha estat que algú ha rebut els agents a trets. 

La batuda ha estat una operació conjunta de les policies belga i francesa, La zona on hi ha hagut el tiroteig ha quedat acordonada per la policia. S'ha suspès el transport públic a l'àrea i s'ha demanat a la gent que no s'acostésa les finestres ni surti de casa. Entre els confinats, una escola amb una seixantena d'alumnes. L'operació ha començat a primera hora de la tarda i s'ha allargat fins al vespre, quan la gent del barri ha pogut tornar a casa.

El primer ministre belga, Charles Michel, ha informat que l'operatiu continua i que la policia estava duent a terme més registres en altres punts del districte de Forest. 

Neguen que l'objectiu sigui Salah Abdeslam

Des dels atemptats de París, està en parador desconegut un dels principals sospitosos d'organitzar els atacs i l'únic supervivent dels atemptats, Salah Abdeslam, però fonts policials franceses han negat que fos ell l'objectiu de l'operació. Les mateixes fonts han indicat que es tracta "de l'entorn d'un o més dels onze implicats belgues".

La policia sospita que Abdeslam va marxar de París just després dels atacs, on es va immolar el seu germà. Des d'aleshores, les autoritats belgues han detingut deu persones per la presumpta relació amb els atemptats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut