Melilla

L'ONG Prodein denuncia la pallissa de la Guàrdia Civil a un immigrant a la tanca de Melilla

L'ONG Prodein difon unes imatges en què membres antiavalots donen cops de porra a un immigrant fins que el deixen inconscient.

Intenten reanimar el jove, que en cap moment rep cap assistència i, després, el tornen al Marroc.

Les imatges són d'aquest dimecres, durant l'últim intent d'assalt de la tanca de Melilla per part d'uns 300 immigrants.

RedaccióActualitzat

L'ONG Prodein ha difós un vídeo que mostra com membres dels antiavalots de la Guàrdia Civil donen cops a un immigrant que intenta saltar la tanca de Melilla fins que cau inconscient. Al cap d'una estona, els agents intenten reanimar-lo i en cap moment rep atenció mèdica. Els fets van passar aquest dimecres durant l'últim intent d'assalt de la tanca fronterera entre el Marroc i Espanya.

En aquest vídeo de Prodein es pot observar que, a cops de porra, els agents fan caure un jove a terra. Els policies intenten reanimar-lo i, finalment, l'agafen entre uns quants agents i el tornen, inconscient, al Marroc.

"La violència és habitual"

José Palazón, president de Prodein, ha criticat, en declaracions a TV3, l'actuació policial contundent als dos costats de la frontera: "És habitual. I també és habitual que ho faci la força auxiliar criminal marroquina. És a dir, un immigrant que vol saltar la tanca sap perfectament que li pot passar qualsevol cosa. Allà no tenen drets, no hi ha llei. La violència és habitual, tant d'una part com de l'altra". Segons Palazón, a aquests immigrants "no els empara ni la llei d'estrangeria, ni la Constitució espanyola, ni la legislació europea ni la internacional. És una vergonya que el Ministeri de l'Interior utilitzi els seus funcionaris per actuar com una banda."

L'ONG Prodein, que fa més de deu anys que denuncia i documenta la vulneració de drets humans a la frontera entre Espanya i el Marroc, desconeix si el jove apallissat és viu o mort. Prodein identifica el noi com a Dani, diu que és camerunès i té 23 anys. Unes 300 persones van voler saltar la tanca. Segons la delegació del govern espanyol a Melilla, els fets d'ahir van deixar ferits cinc agents i cinc immigrants. Tres homes van aconseguir arribar al centre d'internament d'estrangers.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut