Edimburg

Salmond avisa que la independència d'Escòcia guanya terreny a les enquestes

Alex Salmond i David Cameron entren en campanya a Escòcia a menys de set mesos del referèndum de secessió. Tant el govern escocès com el britànic es reuneixen a Aberdeen. Mentre Cameron s'ha compromès a maximitzar la producció de cru al mar del Nord, Salmond ha advertit Londres que els partidaris de la independència van guanyant terreny als sondejos electorals.

RedaccióActualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, i l'escocès, Alex Salmond, mantenen aquest dilluns un pols a Aberdeen, a l'est d'Escòcia. Cameron i el seu govern s'han reunit en aquesta ciutat, mentre que l'executiu de Salmond ho ha fet a pocs quilòmetres de distància, a Portlethen.

Durant una reunió extraordinària, el primer ministre del Regne Unit s'ha compromès a accelerar la introducció de mesures per maximitzar la producció de cru al mar del Nord, amb l'objectiu de generar beneficis per un valor d'un quart de milió d'euros als pròxims 20 anys. Aquest és un dels punts de l'informe a través del qual Londres es compromet amb Escòcia, que el 18 de setembre vota sobre la seva independència.

Com a contrapunt, Alex Salmond ha avisat que el suport a la independència d'Escòcia està guanyant terreny enfront de l'opció de la continuïtat al Regne Unit a les enquestes sobre la intenció de vot per al referèndum de secessió. Salmond ha explicat que pensa mantenir una estabilitat més gran en la política petrolera i de gas al mar del Nord amb una Escòcia independent, i ha criticat la inestabilitat que hi ha hagut en aquesta matèria durant els últims anys.

Aquest diumenge, un sondeig publicat en el "Sunday Express" indicava que el 62% dels consultats està a favor de la unió d'Escòcia amb el Regne Unit, mentre que la resta es mostrava a favor de la independència escocesa. L'enquesta es va fer a 2.000 adults que viuen a territori britànic. Al referèndum, però, votaran els més grans de 16 anys que viuen a Escòcia.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut