Pluges torrencials històriques fan desenes de morts al Japó

Néstor GómezActualitzat

Desenes de milers de socorristes van fer una recerca a la desesperada per les inundacions i esllavissades que han afectat zones de l'oest del Japó. Aquest és el mapa d'avisos per a aquesta jornada emesos per l'Agència de Meteorologia del Japó.

 

Almenys 37 persones han mort i una desena estan desaparegudes després que les pluges torrencials descarreguessin amb fúria dissabte sobre l'oest de Japó. Uns aiguats que han provocat el desbordament de rius i que es trenquessin alguns dics que han inundat les zones més baixes.

 

 

El panorama és desolador, amb carreteres i ponts destruïts, i nombroses poblacions aïllades. S'ha ordenat l'evacuació de centenars de milers de residents a Kumamoto i a la prefectura de Kagoshima. Les pluges no han marxat: l'Agència de Meteorologia del Japó preveu que continuïn fins demà. S'esperen fins a 250 l/m² durant les properes 24 hores al sud de l'illa de Kyushu.

 

 

Actualment, el Japó està en plena temporada de pluges. L'escalfament del planeta juga un paper important en aquestes precipitacions, perquè una atmosfera més càlida sosté més aigua i augmenta el risc i la intensitat d'inundacions per pluges extremes. El 2018, més de 200 persones van morir per inundacions devastadores a la mateixa regió.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut