Diumenge de sol matinal i més nuvolades i ruixats a la tarda

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest diumenge, una pertorbació centrada davant de la Bretanya enviarà un parell de línies de núvols consecutives. La inestabilitat anirà en augment i tindrem més ruixats.

Valls de Valira (Elisabet RB)

Més ruixats de tarda

Tot i el canvi de temps, el matí serà força assolellat en general. Tindrem núvols baixos residuals cap al nord-est, i no es descarten també alguns núvols baixos o bancs de boirina en punts del litoral. A la resta, passaran alguns núvols prims més aviat trencats.

A la tarda tot canviarà amb l'arribada de més núvols alts i mitjans per l'oest i amb el creixement de més nuvolades a la tarda en punts de muntanya. Probablement, a l'hora de dinar ja cauran els primers ruixats per l'Alt Pirineu o l'Aran. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.700 metres. També es poden acostar els primers xàfecs dispersos per les Terres de l'Ebre.

Al llarg de la tarda, els ruixats s'aniran generalitzant pel nord-oest. Els núvols relliscaran en diagonal, de sud-oest a nord-est, i acabaran per arribar cap al Ripollès o la Garrotxa. Al centre de Catalunya, cap a Ponent i a les Terres de l'Ebre, els xàfecs arribaran més dispersos i seran poc abundants. Cap a la Cerdanya, el Ripollès, el Solsonès, el Berguedà o el Pallars Jussà sí que poden arribar alguns ruixats o tempestes més moderades i amb algun registre més abundant. Hi ha possibilitat d'alguna calamarsada.

A la resta de Catalunya, els fronts no tindran gaire incidència. De matinada, sortiran cap al mar, i deixaran algun xàfec molt dispers i minso pel nord-est, el prelitoral i litoral central. Aquí teniu l'evolució que preveu el model WRF per a les pròximes hores i fins dimarts a la tarda. 

 

Menys fred matinal

A primera hora, la temperatura ha pujat d'un a quatre graus en general respecte a la jornada anterior a una gran part del país. Malgrat les nuvolades, les temperatures del migdia tornaran a pujar cap a Ponent, el centre de Catalunya i en punts d'interior del nord-est. A les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona, el litoral central i la Costa Brava, les màximes es mantindran o baixaran lleugerament. No pujaran tant com les de dissabte. Els valors més alts se situaran al voltant dels 29 ºC en punts de Ponent i les Terres de l'Ebre.

Dilluns, tempestes més fortes

L'entrada de més aire fred en altura farà que dilluns torni a ser un dia marcat per la inestabilitat, amb ruixats i tempestes que, en aquest cas, no només afectaran el Pirineu occidental, sinó que també es reforçaran a l'oriental i al prelitoral i, eventualment, al litoral. Entraran el mestral i la tramuntana.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut