Dimarts, de les pluges als ruixats, amb clara remuntada de les temperatures

Un altre dia de paraigua, però aquest cop caldrà obrir-lo a estones

Néstor GómezActualitzat

Canvi de tipus de precipitació entre ahir i avui. Si les d'ahir eren pluges continuades i extenses pel país, amb un cel uniforme de color gris, demà tindrem precipitacions en forma de ruixats, alternats amb ullades de sol o clarianes. Serà un temps insegur que persistirà uns dies més.

Ruixats a Osona, Mar Puig (imatge d'arxiu)

Dia de ruixats amb clarianes

Matinada de núvols i de cel tapat arreu del país. A mesura que avanci la matinada, les pluges aniran a menys. Arrencarà amb precipitacions a la meitat nord del país i es diluiran a primera hora del dia, quan quedaran ruixats localment moderats entre l'Empordà i la Selva. Si bé a partir del migdia el cel es trencarà i donarà pas a grans estones de sol al pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre, a la resta del país el temps serà variable, amb uns núvols una mica insegurs. De fet, s'esperen ruixats dels núvols inconnexos en qualsevol punt del Pirineu, el Prepirineu, la Catalunya Central i el prelitoral. Seran localment intensos al Berguedà, el Ripollès, Osona i el Lluçanès. Uns ruixats que marxaran cap a mitjanit a l'àrea d'Osona, amb tendència a desaparèixer.

Temperatures més altes

Si bé les mínimes es mantindran sense canvis, les màximes pujaran lleugerament. Un augment de les temperatures per efecte de la presència del sol, no pas perquè canviem de masses d'aire. Pujaran entre 2 i 6 graus al nord del país i fins a 8 graus a les Terres de l'Ebre. Els valors més alts del dia es mouran entre els 20 i els 23 ºC a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre.

I els pròxims dies...

El temps no farà net. De fet, dimecres, tot coincidint amb el primer dia de maig, tornarem a tenir ruixats en bona part del país després d'un matí assolellat. Dijous i divendres seran dies més tranquils, on només s'escaparà algun xàfec al Pirineu.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut