Es podran tornar a escoltar molts artistes a la plataforma social de vídeos xinesa

TikTok recupera la música d'artistes com Rosalía, Taylor Swift, els Beatles o Bad Bunny

La xarxa social xinesa ha arribat a un acord amb Universal Music (UMG) per tornar a publicar les cançons de tots els artistes d'aquesta discogràfica que va haver de retirar al febrer

RedaccióActualitzat

El grup Universal Music (UMG) --una de les discogràfiques més grans del món-- i TikTok han arribat a un acord sobre drets d'autor que permetrà que artistes com Rosalía, Taylor Swift, Lady Gaga, Ariana Grande, Bad Bunny, Drake, Adele, Coldplay, Justin Bieber, Aitana, Alejandro Sanz, Morat o llegendaris com els Beatles, Elton John, U2 o Bob Dylan, entre d'altres, es tornin a escoltar a la plataforma social de vídeos xinesa.

Segons ha explicat UMG en un comunicat, es tracta d'un acord "de llicència multidimensional que aportarà importants beneficis" a les dues companyies i a la família d'artistes i compositors d'UMG", i que permetrà que la música torni "a la comunitat global de més de mil milions d'usuaris que integra TikTok".

Taylor Swift en un concert a Tòquio aquest febrer (Reuters/Kim Kyung-Hoon)

Universal Music Group va fer retirar la música de tots els seus artistes de la plataforma TikTok a finals de gener, en vèncer el contracte que lligava les dues companyies, en desacord pels drets d'autor que la plataforma volia pagar als seus artistes. També els reclamava més protecció a cantants i compositors davant l'ús que s'estava fent de la seva feina a través d'eines d'intel·ligència artificial.

El grup UMG fins i tot va fer públic un comunicat en què assegurava que TikTok intentava "construir un negoci basat en la música sense pagar un valor just per ella".

Logo de la xinesa TikTok sobre un teclat
TikTok té més de mil milions d'usuaris (Reuters/Dado Ruvic)

Després de mesos de negociacions, les dues empreses han arribat finalment a un acord per renovar la llicència de col·laboració entre elles, segons ha explicat el president i director executiu d'UMG, Lucian Grainge:

"L'acord marca una nova era de col·laboració estratègica entre les dues organitzacions, basada en el compromís compartit d'ajudar els artistes i compositors d'UMB a aconseguir el màxim potencial creatiu i comercial."

La companyia ha emès un comunicat en què explica que l'acord protegirà els artistes i compositors del grup i "el valor de la seva feina":

L'acord permetrà que els usuaris de TikTok puguin tornar a trobar a la plataforma els catàlegs musicals dels artistes, segells i compositors d'UMG i fer servir la seva música en els seus vídeos. A canvi, la plataforma es compromet a pagar millor els artistes i ajudar-los a créixer aprofitant les eines d'anàlisi de dades de TikTok. També a protegir la seva feina davant l'amenaça que suposen algunes eines d'IA per al sector --que, per exemple, poden fer cançons amb la veu dels artistes sense el seu consentiment. TikTok s'ha compromès a retirar de la seva plataforma tota la música no autoritzada generada per IA.

 

ARXIVAT A:
MúsicaTikTok
Anar al contingut