Elements d'atrezzo de la sèrie "The Crown" al centre de Barcelona
Elements d'atrezzo de la sèrie "The Crown"
Barcelona

"The Crown" torna a Barcelona després de l'aturada obligada per la mort d'Elisabet II

Els decorats de la sèrie "The Crown" han transformat la plaça Francesc Macià de Barcelona en un bulevard parisenc, per gravar-hi escenes de la sisena temporada

La popular sèrie "The Crown" ha reprès el rodatge pendent a Barcelona d'escenes de la sisena temporada. 

La filmació havia d'haver començat el 9 de setembre. Tot estava preparat, però aquell mateix dia va morir la reina Elisabet II i els productors de la sèrie van decidir aturar el rodatge en senyal de dol.

Barcelona es convertirà aquest cap de setmana en París i localitzacions emblemàtiques de l'Eixample simularan els últims carrers que va trepitjar Diana, la princesa de Gal·les, a la capital francesa abans de la seva mort, ara ha fet 25 anys.

Operaris treballant a la plaça Francesc Macià per ambientar-la com un bulevard de París
Operaris treballant a la plaça Francesc Macià per ambientar-la com un bulevard de París (CCMA)

A la plaça Francesc Macià i l'avinguda Pau Casals són visibles els preparatius per reprendre aquest dissabte la gravació. El capítol que es grava a Barcelona és el de la mort de Diana de Gal·les la matinada del 31 d'agost del 1997.

El Mercedes on viatjaven la princesa i la seva parella, el milionari egipci Dodi Al-Fayed; el conductor, Henry Paul, i el guardaespatlles, Trevor Rees-Jones, es va encastar contra un mur i va bolcar al pont de l'Alma, a poca distància de la torre Eiffel. Només va sobreviure el guardaespatlles.

Un Mercedes com el que feia servir la princesa de Gal·les quan va morir en accident a París
Un Mercedes com el que feia servir la princesa de Gal·les quan va morir en accident a París (CCMA)

Netflix no ha volgut aportar detalls del rodatge a Barcelona, però sí que han precisat que l'única cosa que es pot confirmar "és que l'accident de Diana no es rodarà en cap cas".

En la planificació inicial, que es va anul·lar per la mort de la reina Elisabet, aquestes escenes s'havien de fer als Jardinets de Gràcia.

El rodatge es va aturar d'urgència; el repartiment, encapçalat per l'actriu Elizabeth Debicki, que dona vida a la princesa Diana, va tornar a casa i el personal es va afanyar a desmuntar a correcuita l'attrezzo instal·lat.

Els responsables d'atrezzo han instal·lat cartells publicitaris d'espectacles de 1997 a París
Els responsables d'atrezzo han instal·lat cartells publicitaris d'espectacles del 1997 a París (ACN/Gerard Escaich)

Ara, més d'un mes més tard, el tòtem publicitari amb un cartell del ballet "Giselle" s'ha posat en una vorera de la plaça Francesc Macià.

A més de canviar elements del mobiliari urbà per simular el París de finals del segle XX, els responsables del decorat de "The Crown" han aconseguit vehicles de l'època i un cotxe del mateix model en què Diana de Gal·les va circular per París abans d'estavellar-se al port de l'Alma. 

Un dels vehicles d'atrezzo que es faran servir en el rodatge de 'The Crown' a Barcelona
Un dels vehicles d'atrezzo que es faran servir en el rodatge de "The Crown" a Barcelona(CCMA)

I mentre es roden nous episodis de la sisena temporada, Netflix ja ha anunciat l'estrena, el 9 de novembre, de la cinquena entrega de la sèrie, amb noves cares en el repartiment. En la cinquena temporada es revisarà la dècada dels 90, uns anys convulsos per a la monarquia britànica, amb la separació del llavors príncep Carles d'Anglaterra i Lady Di.  

(CCMA)
ARXIVAT A:
Regne UnitSèriesReina Elisabet II
Anar al contingut