Política

Rajoy acapara crítiques per generar desigualtats en la seva visita a Catalunya

Actualitzat

Aquest dilluns, la crònica de la campanya electoral ve protagonitzada per la visita de Mariano Rajoy a Barcelona, i que ha fet que tant el PSC com Iniciativa hagin dirigit les seves crítiques contra el líder del PP a qui han acusat de no escoltar i de generar desigualtats. Convergència ha centrat el seu missatge a guanyar força a l'àrea metropolitana en una jornada que ha suposat també la reaparició en campanya de Duran i Lleida en un acte de suport a Trias.

CiU vol pintar molt a l'Hospitalet, fins ara feu del PSC, com han escenificat el candidat, Jordi Monrós, i Artur Mas.

"Si 23 a la Generalitat els semblaven molts, què els semblen 36 anys a l'Hospitalet de Llobregat?"

Mas reclama que els municipis de l'àrea metropolitana estiguin al costat del procés.

"Que tots aquests ajuntaments, començant pel de Badalona, hi hagi unes forces polítiques i concretament la nostra, que tinguin el pes suficient perquè en el moment de la veritat aquests ajuntaments no es puguin posar en contra que el poble català pugui decidir el seu futur"

Ho ha dit en un dinar de suport a Ferran Falcó, l'alcaldable a Badalona, on governa el PP.

En el primer acte conjunt amb Xavier Trias, Josep Antoni Duran i Lleida ha demanat el vot per CiU, l'únic partit capaç de garantir --diu-- els drets socials i la creació d'ocupació.

"Que no ens expliquin sopars de duro que ja sortim de la crisi. Hi sortirem el dia que creem molts i molts llocs de treball. Quan més Convergència i Unió, millor per les polítiques socials. L'esquerra en parla molt, però no garanteix polítiques socials"

Duran  ha alertat del perill de l'aparició a l'Ajuntament de Barcelona en Comú i Ciutadans.

"Malgrat la capacitat d'en Trias i del seu equip de dialogar amb tothom, que no ens trobem molta fragmentació, molta diversitat i que no garantim l'estabilitat"

Acabar l'estació de la Sagrera, la línia 9 del metro i rebaixar les tarifes del transport públic. Són les prioritats en infraestructures que necessiten finançament econòmic de la Generalitat, l'Estat i la Unió Europea. Jaume Collboni acusa Trias d'haver estat massa feble.

"Jo no callaré davant el govern de l'estat per exigir les inversions que encara estan pendents ni seré submís davant el govern de la Generalitat fent de banc bo del senyor Mas. El senyor Trias, amb la seva actitud poruga i amb la seva actitud poc exigent amb els governs de l'estat i de la Generalitat ha fet mal a la ciutat de Barcelona pel què fa a les seves infraestructures i al transport".

A Mollet del Vallès, Miquel Iceta ha valorat amb ironia la visibilitat pública que tenen les visites de Rajoy a Catalunya.

"Semblarà que faig una broma però no ho és: 'ha vingut a Barcelona, se sap? En fi'. Hauríem de desitjar que vingués també fora de campanya, que escoltés no només als seus sinó a tots i que portés un missatge d'esperança i de futur que fins ara no hem sabut trobar en boca de cap dirigent del partit popular"

El primer secretari del PSC ha donat suport al candidat a la reelecció, Josep Monràs, que avui ha presentat les propostes per a la gent gran. Els socialistes governen l'Ajuntament de Mollet  amb comoditat, però fa 4 anys van perdre la majoria absoluta.

El PP fa campanya a l'acte central de la Campanya a Barcelona amb la presència de Mariano Rajoy. Durant la seva intervenció, membres de la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca han interromput el parlament i membres de seguretat han fet fora del recinte tres membres de la PAH. Rajoy ha sortit en defensa de la Constitució espanyola i ha criticat els partits polítics ara emergents com Ciutadans i Podem.

"Aquest partit no va néixer ni en una tertúlia ni en un plató de televisió ni des de cap poder. Va néixer des de la base i n'estem orgullosos"

L'alcaldable Alberto Fernández Díaz ha parlat d'immigració:

"Als immigrants no els demano res més que allò que ens exigim a nosaltres mateixos: que compleixin la llei, que s'integrin, recordar-los que també tenen obligacions i que han de respectar la ciutat i el país"

Marta Rovira, que tanca la llista a l'alcaldia de la seva ciutat, Vic, ha assegurat que tots els alcaldes d'Esquerra pagaran l'IVA i l'IRPF a l'Agència Tributària Catalana i que els consells comarcals i les diputacions treballaran per tenir-hi oficines.

 "Tenim l'urna del 24 de maig que ens permet votar a favor d'aquells alcaldes  que ho tindran clar i que començaran a bastir aquestes estructures d'estat per tenir-les a punt de cara el procés constituent".

Des de Castelldefels, ciutat governada pel Partit Popular, Dolors Camats ha defensat el paper i els drets de les dones en la societat. En un acte de la candidatura Movem Castelldefels, on s'agrupen 5 formacions ecologistes i d'esquerres, Camats s'ha mostrat disposada a combatre les retallades i les polítiques de dretes, i ha acusat el PP de generar constantment desigualtats.

"El Partit Popular és una màquina de provocar desigualtat. De fer-ho entre les dones, però de fer-ho també en tots els aspectes de la nostra societat"

La líder d'UPyD, Rosa Díez, ha donat suport al candidat d'aquesta formació a l'Hospitalet de Llobregat. Díez ha explicat que el seu és un partit que es presenta net de corrupció, i que continuen sent un projecte necessari per a Espanya.

"Enlloc de dos partits, PSOE i PP, un de dretes i un d'esquerres, suposadament, dos blocs: un bloc d'esquerres i un de dretes, això s'està perfilant amb molta claredat. Afortunadament hi som nosaltres, que estem enmig".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut