Barcelona

La direcció d'Unió aprova obrir un període de negociacions només amb CDC

Noves xifres de la consulta: 1.333 vots a favor, que representen el 50,3%, i 1.238 en contra, que suposen el 46,7%

RedaccióActualitzat

L'endemà de la victòria ajustada del "sí" a la consulta interna sobre el procés sobiranista a Unió Democràtica, la direcció de la formació s'ha reunit per analitzar-ne els resultats. El secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha destacat que el comitè de govern "ha constatat de manera unànime que el procés s'ha fet amb totes les garanties democràtiques" i les lleus incidències que han tingut lloc "en cap cas altera o posa ombra al procés".

En la seva compareixença, el secretari general d'UDC ha fet públic un nou balanç: 1.333 vots a favor, que representen el 50,3%; 1.238 en contra, que suposen el 46,7%; més 48 vots en blanc i 31 nuls. No obstant, les xifres definitives no es donaran a conèixer fins divendres, quan s'incloguin definitivament els vots per correu. En qualsevol cas, ha assegurat Espadaler: "Aquestes xifres no alteren la informació d'ahir."

Sobre les conclusions de la trobada, Espadaler ha estat molt clar: cal obrir converses acotades al sí de la federació.

"Ara, el que pertoca és obrir un marc de negociacions al si de la federació sobre la base d'allò que ha estat refrendat per al 50,3% de la militància."

Una posició que ha estat avalada per 19 membres del comitè de govern mentre que els altres vuit que hi havia a la trobada creuen que no i que cal obrir converses amb altres partits, ANC o l'AMI. La direcció del partit, però, no accepta sumar-se al full de ruta, com els demanen els crítics.

Per la direcció d'Unió, l'estat propi no és un objectiu, sinó un instrument com ho pot ser la confederació. I és que l'objectiu és la plena sobirania, des de la seguretat jurídica, la legalitat o la cohesió social. Sigui com sigui, ha dit:

"Creiem que cal donar continuïtat al procés i continuem compromesos amb la plena sobirania."

Finalment, Espadaler ha assegurat que no hi ha cap calendari fixat i que en la reunió del màxim òrgan del partit no s'ha dedicat "ni un minut" a parlar de la llista del president. A més, tant el sector oficial com l'independentista han descartat una ruptura del partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut