Barcelona

El sí s'imposa per 95 paperetes a la consulta d'Unió Democràtica

El sí guanya amb un 50,9% dels vots i el no n'obté un 46,19%

RedaccióActualitzat

Resultat molt ajustat a la consulta d'Unió Democràtica sobre el procés sobiranista. El sí s'ha imposat per molt poca diferència: 95 vots. Un resultat que deixa el futur del partit a l'aire. Ha guanyat l'opció de la direcció, però el nombre de vots del no dóna molts arguments als crítics.

En un primer moment, la diferència de vots que s'havia anunciat era de 125 vots, que aquest dilluns Antoni Castellà ha rebaixat a 95 per "un petit error del recompte" i, en aquest sentit, ha qualficat els resultats d'"empat tècnic".

En percentatges, el sí s'imposa, amb un 50,9% dels vots; el no n'obté un 46,19%. Han votat en blanc 47 persones (un 1,77%) i 30 vots han estat nuls (un 1,13%).

64% de participació

Al final de la jornada han anat a votar 2.654 persones, el 64,81% dels 4.095 militants inscrits.

Plebiscit a la direcció

La formació ha celebrat una consulta interna per decidir si Unió se suma al full de ruta del president de la Generalitat, Artur Mas.

La consulta als militants de la formació democristiana posava a prova la cohesió interna del partit i també la continuïtat de Josep Antoni Duran i Lleida i l'actual direcció d'UDC.

La direcció demanava el sí per optar per la via del diàleg amb l'Estat i per dotar el procés de seguretat jurídica. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, havia lligat la seva continuïtat al capdavant de la formació al resultat de la consulta.

Amb els resultats actuals, l'escenari queda obert, tot i que el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha assegurat que estan "satisfets amb l'aval que hem rebut".

Joana Ortega es deixa el DNI

L'anècdota de la jornada, l'ha protagonitzada la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que s'ha deixat el DNI en el moment d'acostar-se a votar. Els membres de la mesa no li han permès exercir el vot fins que l'ha presentat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut