La sentència estableix que el treballador indefinit no fix s'ha de considerar a efectes legals com a treballador amb contracte de "durada …
Un cop s'aprovi, la mesura tindrà efectes retroactius des de l'1 de gener (iStock)

El govern espanyol apujarà el 2% el sou dels funcionaris estatals al marge dels pressupostos

L'augment pactat amb els sindicats s'inclourà en el decret anticrisi i es pagarà amb efectes retroactius des de l'1 de gener del 2024

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que aprovarà la pujada del 2% dels salaris dels funcionaris de l'Estat al marge dels pressupostos.

L'augment estava pactat amb els sindicats per a aquest any i es tramitarà sense esperar que hi hagi pressupostos generals aprovats.

En concret, s'inclourà en el decret anticrisi, en una esmena del projecte de llei de mesures urgents que s'està tramitant per combatre els efectes de la guerra a Ucraïna.

Ho ha explicat el ministre per a la Transformació Digital i de Funció Pública, José Luis Escrivá, que ha afirmat que aquest "és l'element adequat".

Tal com preveia l'acord signat amb els sindicats l'octubre del 2022, a la pujada s'hi podrà sumar un 0,5% addicional en funció de l'evolució de la inflació. Aquesta clàusula variable del 0,5% està subjecta que l'IPC acumulat del 2022, el 2023 i el 2024 superi el 8%. Un cop s'aprovi, tindrà efectes retroactius des de l'1 de gener.


La Generalitat, pendent dels seus pressupostos

Faltarà veure com ho aplica la Generalitat, que té bloquejats els seus pressupostos, a menys de 24 hores de la votació. 

Precisament, aquesta tarda es reuneixen per mirar de desbloquejar-los el president Pere Aragonès i la líder dels Comuns, Jéssica Albiach.

De moment, se sap que la Generalitat pagarà en la nòmina del març l'addicional del 0,5% dels salaris als treballadors públics del 2023. A més d'actualitzar el sou, es pagaran els endarreriments acumulats des del gener del 2023.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPere AragonèsGeneralitat de CatalunyaJéssica AlbiachGovern espanyol
Anar al contingut