Hi pot haver un increment extra en funció de la inflació acumulada entre el 2022 i el 2024 (iStock)

Funcionaris i treballadors de la Generalitat cobraran al març la pujada de sou retroactiva

L'increment del 0,5% té efectes retroactius a partir del gener del 2023

Actualitzat

La Generalitat pagarà l'augment addicional del 0,5% dels salaris als treballadors públics en la nòmina el març. A més d'actualitzar el sou, es pagaran els endarreriments acumulats des del gener del 2023, perquè l'increment és retroactiu a partir d'aquesta data. Pel que fa als treballadors públics estatals ho cobraran ja aquest mes de febrer. 

 

0,5% per inflació, 0,5% per PIB

L'increment, aprovat pel Consell de Ministres aquest dimarts, respon a l'acord signat entre el govern espanyol i els sindicats per la pujada de salari dels funcionaris de totes les administracions durant el 2023.

Es va pactar una millora del 2,5%, amb uns afegits si es complien dos supòsits. El primer, que ja s'aplica des de l'octubre, preveia un increment extra del 0,5% segons l'evolució de la inflació, per mantenir el poder adquisitiu.

El segon supòsit, que s'aplicarà a la nòmina del març, tenia en compte l'evolució de l'economia durant el 2023. Si el creixement anual del PIB superava les previsions del govern espanyol, que eren del 2,1%, s'afegiria una altra pujada addicional del 0,5%, com ha estat el cas.

 

Aquest any, increment del 2%

En el conjunt de l'Estat, l'increment beneficiarà uns tres milions de persones que treballen per a les diferents administracions públiques, amb un cost agregat d'uns 818 milions d'euros.

Per aquest 2024, l'acord amb els sindicats preveu un increment del 2% sobre la base de remuneracions ja consolidades del 2023. Hi haurà un increment extra del 0,5% si la inflació acumulada entre el 2022-2024 és superior a la pujada dels salaris públics en el mateix període, que és del 9,5%.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut