Aragonès es presenta com el garant de "l'èpica de la vida quotidiana" davant l'èpica dels partits que "roben i enganyen"

ACN Santa Coloma de Gramenet - El cap de llista d'ERC a les eleccions del 12-M, Pere Aragonès, ha presentat el seu partit com el garant de "l'èpica de la vida quotidiana". Ha contraposat així el projecte d'ERC davant "l'èpica dels personalismes" d'altres partits, en al·lusions indirectes a PSC i Junts. El president de la Generalitat ha afegit que la proposta d'ERC es basa en el "col·lectiu" i en la ciutadania, i que no va de "persones concretes ni messianismes", com ha afirmat que sí que fan altres partits que "roben i enganyen". Durant l'acte d'aquest dimarts a Santa Coloma de Gramenet, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat el paper del partit durant l'1-O. I ha assegurat que Esquerra és la "garantia" per "tornar-ho a fer" quan hi hagi l'"oportunitat".

Aragonès ha dedicat el gruix del seu discurs d'avui a afirmar que el projecte d'ERC es basa en la feina del "dia a dia" i en la ciutadania: "La nostra és l'èpica quotidiana", ha proclamat, per contraposar Esquerra als partits que se centren en projectes "personalistes i messiànics". El president de la Generalitat ha afegit que ERC no entrarà en aquesta "competició".

Així, el cap de llista republicà s'ha mostrat "indignat" pels valors polítics que transmet el PSC. I ha subratllat que és una "llàstima" i una "pena molt gran" que els socialistes s'hagin sumat a "l'onada d'explotació" dels sentiments més basics com fa el "populisme". Aragonès s'ha referit així a la reflexió i decisió final del president espanyol, Pedro Sánchez, aquests últims dies.

Aragonès ha acusat els socialistes de "frívols" i d'utilitzar els sentiments i les emocions en clau electoral. En aquesta línia, el cap de llista d'ERC ha insistit que tant Sánchez com el candidat de Junts, Carles Puigdemont, són "mestres del personalisme". Sobre el líder de Junts ha afegit que el seu projecte "comença i acaba" amb el seu retorn.

"Nosaltres pertanyem a la trajectòria d'un partit amb 93 anys d'història senes cap de corrupció. I nosaltres ni robem ni enganyem", ha asseverat Aragonès, que ha reiterat que ERC només competeix en el marc de les propostes. És aquí on ha enumerat algunes de les claus del projecte republicà sobre habitatge, sanitat, educació, medi ambient, feminisme, llengua i cultura.

Illa i Rull, "candidats interposats"

Aragonès també ha acusat PSC i Junts de tenir "candidats interposats", i ha posat com a exemples Salvador Illa (cap de llista socialista) i Josep Rull (número 3 de la llista de Junts, i el candidat que el partit ha portat a tots els debats electorals).

El president i candidat a la reelecció ha conclòs que ERC entén la política de la manera que ha servit per alliberar els presos independentistes, derogar la sedició, aconseguir l'amnistia i el traspàs de Rodalies, o acabar amb les retallades "que alguns van fer amb tantes ganes".

Aragonès ha conclòs que ERC es presenta com "la gent de l'èpica del dia a dia", davant dels qui intenten que el 12-M vagi només de "Sánchez o Puigdemont".

"Tornarem a fer l'1-O"

Una de les propostes estrella d'ERC per al 12-M és aconseguir, durant l'actual legislatura espanyola, establir les bases per a un referèndum pactat amb l'Estat i reconegut a nivell internacional.

Junqueras ha destacat i reivindicat el paper del partit durant l'1-O: "Els qui van portar les urnes a les escoles van ser els nostres", ha subratllat el president d'ERC i vicepresident del Govern el 2017.

En aquest sentit, Junqueras ha exclamat que Esquerra és "la millor garantia" perquè, quan el país tingui "l'oportunitat de tornar-ho a fer", es torni a fer. "Serem nosaltres els que ho farem, de la mateixa manera que hem sigut nosaltres els qui ho hem fet sempre", ha conclòs.

Rufián vol Junqueras presidint la Generalitat

Des del teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, el portaveu a Madrid, Gabriel Rufián, ha afirmat que està "orgullós" d'haver vist Aragonès presidint la Generalitat. I ha afegit: "Però tinc un somni, que algun dia també el presideixi Oriol Junqueras". A l'acte també hi han participat la candidata al Parlament Europeu, Diana Riba; i la candidata número 12 per Barcelona, Ana Balsera.

Anar al contingut