Premis cinema

Nora Navas, millor actriu a la Seminci per "Tots volem el millor per a ella"

L'actriu Nora Navas, protagonista de "Tots volem el millor per a ella", ha obtingut el premi a millor actriu en la 58 edició del Festival Seminci de Valladolid. El film és una coproducció de TVC, dirigit per Mar Coll.

"Tots volem el millor per a ella", l'última pel·lícula de Mar Coll, descriu una família de la burgesia catalana. Segons la directora, "la família hauria de ser l'espai on se suposa que tenim més confiança i, en canvi, s'hi amaguen moltes coses; un món de sentiments contradictoris lligats pels llaços familiars. Els rebutgem, però alhora els necessitem". El film és una coproducció d'Escándalo Films i Televisió de Catalunya, amb el suport de Televisió Espanyola i l'ICEC.  

El film, que competia en la secció oficial, va inaugurar la 58 edició del Festival Seminci de Valladolid. Nora Navas, en recollir el premi a millor actriu, va dedicar unes paraules a la seva filla, al seu representant i als membres de l'equip de la pel·lícula, i va assegurar que "la gent té ganes de consumir cine i ha quedat demostrat aquests dies".

Tràiler de "Tots volem el millor per a ella"




TVC, present a la Seminci amb 6 produccions

A més de "Tots volem el millor per a ella", "La por" també competia en la  secció oficial del festival. I dins la secció Cine Español, es van projectar "Fill de Caín", "El muerto y ser feliz", "Somos gente honrada" i "La plaga", títols que compten amb la participació de TVC.

"La por", està basat en el llibre "M", de Lolita Bosch, i dirigit per Jordi Cadena. Parla sobre la violència de gènere que hi ha en una família i és explicada des del punt de vista del fill gran, un adolescent de setze anys. Igor Spakowski (en Jordi de "Polseres vermelles") s'estrena amb "La por" com a protagonista, al costat de Ramon Madaula i Roser Camí. És una coproducció d'Oberón Cinematogràfica i Glaam Mitjana Invest (França) amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICEC i el programa Media.

"Fill de Caín" és l'opera prima de Jesús Monllaó, basada en el best-seller d'Ignacio García-Valiño "Querido Caín".  La cinta és un thriller psicològic que pretén fugir del clixé del nen diabòlic i explorar les arrels més profundes del complex entramat de bondats i maldats de les persones. És una coproducció de Live & Pictures, Televisió de Catalunya i la participació de TVE.

La pel·lícula de Javier Rebollo "El muerto y ser feliz", produïda per Icónica, Lolita Films i Eddie Saeta, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, TVE i el suport de l'ICAA, gira entorn d'un assassí a sou que s'està morint en un hospital de Buenos Aires. En el moment en què el protagonista té consciència que se li acaba el temps, s'escapa de l'hospital i fuig cap al nord, travessant l'Argentina.

"Somos gente honrada", d'Alejandro Marzoa, presenta un conjunt d'històries senzilles, properes, amb personatges reals.  La trama principal parla de dos amics de tota la vida que es troben sense feina en plena maduresa de la seva vida. L'atzar fa que un dia, pescant, "pesquin"10 quilos de cocaïna. Com reaccionaran? És una producció d'El Terrat i Vaca Films, en coproducció amb Persona Non Grata Pictures (Portugal), la participació de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, amb el suport de l'ICEC I L'ICAA i la Xunta de Galícia, i la col·laboració de Base Talent de l'ESCAC.

El documental de Neus Ballús "La plaga" és una producció d'El Kinògraf, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Arte France "La Lucarne" i el suport de L'ICAA, l'ICEC, Media Desenvolupament, el Conca i el Centre de Desenvolupament Audiovisual.  A mig camí entre el documental i la ficció, aquest llarg documental parla de la crisi econòmica actual a través de la història de cinc persones de l'extraradi de Barcelona que lluiten per sobreviure.
Anar al contingut