Pròxim Orient

Un soldat israelià i un pagès palestí moren en dos atacs a Gaza

Un soldat israelià ha mort al pas de Kissufim, a la frontera amb Gaza, en l'explosió d'una bomba, segons ha informat l'exèrcit hebreu. De moment, ningú ha reivindicat els fets. Es tracta de la primera víctima israeliana des que les forces armades es van retirar de la Franja fa nou dies. A la mateixa zona i poca estona abans, també ha mort un granger palestí pels trets de l'exèrcit hebreu, segons han informat fonts mèdiques palestines.

Actualitzat
La cadena de televisió àrab Al-Arabiya ha explicat que l'explosió que ha causat la mort a un soldat israelià també ha provocat tres ferits més, tots ells militars. Els fets han passat a prop de la tanca de separació al centre de la regió, al pas d'una patrulla.

Diversos testimonis palestins, habitants de la zona, han declarat haver vist un grup de dues o tres persones armades que es dirigien al mur de separació i que, posteriorment, han sentit explosions i trets. Cap d'ells els ha vist tornar. Posteriorment, helicòpters israelians han bombardejat la ciutat de Gaza. L'incident s'ha produït quan les dues parts estan negociant amb Egipte la manera de consolidar l'alto el foc del 18 de gener.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut