Somàlia

Uns pirates segresten a la costa de Somàlia els trenta tripulants d'un vaixell de luxe francès

Un vaixell de luxe francès ha estat assaltat davant de les costes de Somàlia per un grup de pirates. Els bandits han agafat com a ostatges els trenta tripulants del veler "Ponant" quan tornava de les illes Seychelles i es dirigia cap a les costes del Mediterrani per recollir uns clients i dur-los a fer un creuer per Malta. Segons les autoritats franceses, no hi ha hagut ús d'armes de foc durant l'abordatge i no es té constància que hi hagi ferits. Els atacs de pirates a les costes de Somàlia són freqüents.

Actualitzat

El veler "Ponant", que pot acollir fins a 64 passatgers, no portava turistes a bord en el moment de l'assalt, que ha passat aquest divendres a la tarda quan navegava entre el Iemen i Somàlia. El nombre de tripulants segrestats seria de 32 persones, la majoria francesos, tot i que també hi hauria alguns treballadors ucraïnesos.

El primer ministre francès, François Fillon, ha dit que els ministeris de Defensa i Afers Estrangers estan mobilitzats per "actuar tan aviat com sigui possible" amb l'objectiu d'aconseguir "l'alliberament dels ostatges". El govern francès ha activat un pla per tenir a punt tots els mitjans disponibles a la zona, aeris i marítims, així com contactar amb els aliats de França a la regió.

La zona on el vaixell ha estat assaltat és coneguda com a escenari d'actes de pirateria per obtenir les mercaderies de vaixells de càrrega o bé prendre com a ostatges viatgers o tripulants a canvi de rescats. En els darrers mesos, bucs de la Marina francesa han escortat vaixells noliejats pel Programa Mundial d'Aliments, precisament per protegir-los davant d'aquesta amenaça.

Anar al contingut