El Caire

La Fiscalia egípcia ordena 15 dies de presó provisional per al líder espiritual dels Germans Musulmans

Mohamed Badie, que estava amagat en un pis situat a la zona nord-est del Caire, ha estat detingut aquest dimarts i està sent investigat pels càrrecs d'incitació a la violència i a l'assassinat per la mort de vuit manifestants anti Mursi al Caire al juny.

RedaccióActualitzat
El màxim líder espiritual dels Germans Musulmans, Mohamed Badie, haurà de passar quinze dies en presó provisional, segons ha ordenat la Fiscalia egípcia. Badie, que està sent investigat per la suposada incitació a la violència i la mort de manifestants, ha estat detingut la matinada d'aquest dimarts en un pis del districte de Ciutat Nasser, al Caire, on s'amagava.

El líder de la germandat ha estat traslladat a la presó de Tora, al sud de la capital egípcia, on hi ha altres dirigents islamistes detinguts darrerament.

Badie forma part de l'ala conservadora dels Germans Musulmans i, des que en va assumir el lideratge el 2010, exercia un paper prominent en les decisions polítiques de la confraria. Al cap de pocs dies del cop que va derrocar el govern de Mursi, la fiscalia egípcia va ordenar la detenció de Badie, que finalment no s'ha fet fins aquest dimarts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut