El conseller de Justícia, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu al Parlament.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

La fiscalia demana la compareixença de Gordó com a testimoni pel "cas ITV"

La fiscalia, l'acusació popular representada per Manos Limpias i l'acusació particular d'Itevelesa, una de les empreses suposadament perjudicades, han demanat que també declarin com a testimonis, a part de Gordó, l'exsubdirector de Seguretat Industrial Albert Roig, dues lletrades de la Conselleria d'Empresa, la directora de serveis del departament i quatre empresaris d'ITV.

RedaccióActualitzat
La fiscal del cas, Teresa Duerto, ha demanat que el conseller de Justícia, Germà Gordó, declari com a testimoni per la suposada trama per a la concessió irregular d'estacions d'ITV a Catalunya. Ho ha fet durant la vista per formalitzar el procediment del jurat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. I és que la fiscal considera que Gordó tenia, quan era secretari del govern, "coneixement de les gestions d'alguns dels imputats" per canviar el mapa d'estacions d'ITV.

En la sessió, que ha durat unes tres hores, la fiscalia, l'acusació popular representada per Manos Limpias i l'acusació particular d'Itevelesa, una de les empreses suposadament perjudicades, han demanat que declarin com a testimonis, a part de Gordó, l'exsubdirector de Seguretat Industrial Albert Roig, les dues lletrades de la conselleria d'Empresa i Ocupació que van oposar resistència als canvis en el mapa d'adjudicacions, la directora de serveis del departament i quatre empresaris d'ITV, entre els quals destaca Joaquim Coello, president d'Applus.

La defensa de Jordi Pujol, per la seva banda, ha demanat que també declarin com a testimonis l'exconseller d'Empresa i Ocupació Francesc Xavier Mena i el diputat de CiU i delegat del govern a Girona Eudald Casadesús, que va negociar al Parlament la llei que havia de normalitzar el sector. En canvi, una altra de les defenses ha demanat que testifiqui l'exdirector general de Patrimoni, Jacint Boixasa, i que s'acumuli al TSJC part de la causa que encara és al Jutjat d'Instrucció número 9 de Barcelona.

Manos Limpias demana més imputacions

L'acusació popular de Manos Limpias ha sol·licitat la imputació de Xavier Pujo, conseller delegat de Ficosa, i de l'expresident de Sony España Pedro Navarrete i la seva dona, María Jesús Muro, per la seva presumpta implicació en la creació de l'empresa Upprime Energy, que s'havia de beneficiar del nou mapa territorial d'ITV ideat per l'imputat Josep Tous.

Les diverses parts també han demanat més documents, com alguns informes sobre el sector i les declaracions de tots els imputats davant del magistrat instructor del TSJC.
Anar al contingut