Carles Font, Delta Zero
Carles Font, Delta Zero
Gandesa

La defensa de Delta 0 i la Fiscalia recorren la imputació del cap de bombers

La defensa de Carles Font, Delta 0, i la Fiscalia de Tarragona recorreran la decisió de la jutge de Gandesa de separar en dues parts la causa per l'incendi d'Horta de Sant Joan, i de mantenir la condició d'imputat del cap de bombers com a responsable de cinc homicidis imprudents. L'advocat de Font, Xavier Melero, ha presentat un recurs d'apel·lació contra la decisió de la jutge Martínez Salom de separar la causa en dues parts, una en la qual manté la imputació d'un delicte d'incendi forestal als dos suposats piròmans, Juan Antonio P. i Lorenzo F., el cas dels quals serà vist a través del Tribunal del Jurat, i la de Delta 0, que serà competència del jutjat penal.

Actualitzat
En l'incendi forestal d'Horta de Sant Joan (Terra Alta) ocorregut al juliol de 2009 van morir-hi cinc bombers i un altre va resultar ferit de gravetat.

Segons Xavier Melero, el manteniment de la imputació de Font, que haurà d'anar a judici, és "injust i immotivat" i va "contra totes les proves presentades des que la defensa ha pogut intervenir en el procediment", situació que es va produir més d'un any després de l'inici de la instrucció.

A més, Melero ha argumentat el seu recurs i ha assenyalat el fet que la jutge "no consideri que els autors materials d'un incendi provocat no han de respondre per les morts produïdes".

"És a dir, que són responsabilitat exclusiva de l'operatiu i del comandament encarregat de l'extinció de l'incendi", ha afegit l'advocat.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha mostrat avui la seva sorpresa per la decisió de la jutge de Gandesa de no imputar per homicidi imprudent els dos suposats piròmans del mortal incendi d'Horta de Sant Joan i ha mostrat el seu suport a Delta 0, el cap de guàrdia dels bombers.

Per la seva banda, el Ministeri Fiscal ha presentat també un recurs de reforma i subsidiari d'apel·lació contra aquesta decisió de la jutge Martínez Salom en considerar el fiscal en cap, Xavier Jou, que obrir el judici contra els dos presumptes piròmans per un delicte d'incendi forestal, mentre prossegueix la imputació de Delta 0, pot portar a sentències contradictòries.

En aquest sentit, l'advocat defensor de les famílies de tres dels cinc bombers morts, Pau Simarro, ha explicat que, malgrat que no hi ha una doctrina jurídica específica en aquests casos, el Tribunal Suprem diu que les causes han d'estar en un mateix procediment perquè, si no, "es podrien donar sentències no només dispars, sinó fins i tot contradictòries".

Per això, Simarro ha indicat que s'adherirà al recurs d'apel·lació presentat per la Fiscalia.

Anar al contingut