Tenis

Peng Shuai nega ara les acusacions d'abús sexual i les atribueix a "malentesos"

La tenista xinesa Peng Shuai ha declarat que mai ha acusat ningú d'abusos sexuals i que la seva publicació a la xarxa social Weibo del 2 de novembre era un "assumpte privat" sobre el qual hi ha hagut "malentesos"

Redacció Esport3Actualitzat

En un vídeo publicat pel mitjà de Singapur Lianhe Zaobao, la tenista Peng Shuai ha desmentit que mantigués durant anys un intermitent idil·li amorós amb l'exviceprimer ministre xinès Zhang Gaoli, a qui va acusar d'haver abusat sexualment d'ella en una ocasió. 

El debat sobre la denúncia de Peng i Zhang va ser ràpidament censurat a les xarxes socials xineses i la publicació original (que deia "aquella tarda no vaig consentir i vaig plorar tota l'estona") es va volatilitzar. Durant un temps, fins i tot, la tenista va estar desapareguda i es va témer per la seva vida. 

Al vídeo publicat ara, Peng es mostra estranyada quan la reportera li pregunta si ha estat a casa seva a Pequín "lliurement" i sense vigilància, i afirma:

"Per què hi hauria d'haver algú vigilant-me? He estat a casa en llibertat."

L'esportista també ha confirmat l'autoria d'una carta seva dirigida al president de l'Associació de Tenis Femenina, Steve Simon, i que va ser recollida per la televisió estatal CGTN a mitjans de novembre:

"Vaig escriure la versió en xinès i, com que el meu nivell d'anglès no és gaire bo, CGTN va publicar una versió traduïda amb el mateix significat que l'original", ha explicat.

En aquella carta, Peng assegurava que estava bé i descansant, i negava estar desapareguda i les acusacions d'abusos sexuals, cosa que va incrementar la preocupació cap a la jugadora xinesa, de la qual es van distribuir imatges i vídeos, un cop més a través de mitjans i periodistes propers al govern, en dies posteriors.

 

Tot i això, la WTA va decidir el passat 1 de desembre suspendre els tornejos que fa a la Xina per la censura i les incerteses que han envoltat el cas.

Anar al contingut