Actualment Peng Shuai ocupa la posició 191 del rànquing d'individuals (Reuters)
Actualment Peng Shuai ocupa la posició 191 del rànquing d'individuals (Reuters)

La WTA no es creu el correu de Peng Shuai negant l'acusació d'abús sexual

Amnistia Internacional ha demanat públicament al govern xinès que demostri que la jugadora d'aquest país Peng Shuai, desapareguda després d'efectuar unes denúncies de violència sexual contra un exalt càrrec polític xinès, està fora de perill

Redacció Esport3Actualitzat

Lluny de rebaixar la incertesa, l'última novetat del cas Peng Shuai no ha fet més que augmentar la preocupació i les especulacions per l'estat de la tenista xinesa. Peng es troba en parador desconegut des que a principis de novembre relatés a Weibo haver estat víctima d'abusos sexuals continuats per part de l'exvicepresident del seu país Zhang Gaoli, però en les últimes hores s'ha fet públic un suposat correu electrònic en què l'exnúmero 1 del món de dobles nega els fets.

En concret, en aquest missatge, difós per la televisió pública xinesa, dirigit al president de l'Associació de Tenis Femení (WTA), Steve Simon, la tenista assegura que la notícia sobre la denúncia de violència sexual del polític xinès "no és veritat" i emplaça la WTA a acudir a ella quan vulguin verificar les informacions.

Reconeix trobar-se "bé" i nega estar desapareguda. Amb aparent to tranquil·litzador, l'esportista de 35 anys explica:

No estic desapareguda ni en perill. Simplement he estat descansant a casa i tot va bé. Gràcies novament per preocupar-vos per mi.

Veritat o muntatge del govern xinès?

El destinatari de l'e-mail ha mostrat dubtes sobre la seva veracitat i creix la sensació que podria tractar-se d'una estratègia del govern xinès per tapar l'escàndol. "Em costa creure que Peng Shuai hagi escrit el correu electrònic que se li atribueix", ha assenyalat Simon en un comunicat.

S'hauria de permetre que la tenista pugui parlar lliurement sense coacció o intimidació de cap de les fonts. La seva denúncia d'abusos sexuals ha de ser respectada, investigada amb total transparència i sense censura. Les veus de les dones han de ser escoltades i respectades, no censurades ni imposades.

El cap de la WTA ha conclòs que s'ha intentat posar en contacte amb la tenista sense èxit. Arran d'això, Amnistia Internacional (AI) ha demanat públicament al govern xinès que demostri que la jugadora està fora de perill i que, a més, s'investiguin els fets.

Anar al contingut