Sergi Mingote, Atanas Skatov i Nirmal Purja
Sergi Mingote i Atanas Skatov, junt amb l'alpinista Nirmal Purja (Copyright/ Face)
Alpinisme

Mor al K2 l'alpinista Atanas Skatov, company d'expedició de Sergi Mingote

Redacció Esport3Actualitzat

El K2 continua sent intractable per a la majoria, sobretot a l'hivern, i suma dues víctimes mortals en només tres setmanes. La del 16 de gener, Sergi Mingote, quan formava part de l'expedició que volia ser la primera a coronar aquesta muntanya a l'hivern. 

I aquest divendres ha estat l'alpinista Atanas Skatov, que ha patit un accident quan baixava del C3, a 7.330 metres, fins al campament base. El búlgar, de 42 anys, formava part de l'expedició Seven Summits, la que coliderava Sergi Mingote. Skatov s'ha precipitat al buit com a conseqüència d'un error en el canvi d'una corda de seguretat. 

Skatov havia compartit amb Mingote els ascensos al G2 i al Daulagiri, dos dels set vuit mils que va coronar l'alpinista català en el seu objectiu d'ascendir als 14 vuitmils en 1.000 dies.

Aquest documental homenatja Mingote en la seva última aventura partir d'un recull d'experiències viscudes durant l'ascensió als tres vuitmils: el K2, el Broad Peak i el Manaslu, que va coronar durant l'estiu del 2018 sense oxigen artificial

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut