Barça

Xavi lamenta l'infortuni als sortejos europeus: "Ens ha tocat el pitjor rival, un altre cop"

L'entrenador del FC Barcelona valora les virtuts del Manchester United, rival al play-off de l'Europa League, la vigília del darrer partit abans de l'aturada mundialista

Redacció Esport3Actualitzat

Després de la plàcida victòria contra l'Almeria, marcada pel comiat de Gerard Piqué amb la seva afició, l'entrenador del FC Barcelona ha elogiat l'Osasuna, cinquè classificat de la Lliga i últim rival dels culers abans de l'aturada mundialista: 

"Jagoba Arrasate està fent una gran feina. L'Osasuna és l'equip revelació. És un partit clau per demostrar que lluitarem per la Lliga fins al final."

Però la més candent notícia a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva era l'emparellament bomba al play-off de l'Europa League contra el Manchester United de Cristiano Ronaldo. Xavi no s'ha pogut estar de lamentar la mala sort dels seus al sorteig:

"Ens ha tocat el pitjor rival, un altre cop. És un altre equip història amb la necessitat de guanyar. El favoritisme és per les cases d'apostes, a priori és el més difícil. Amb Ten Hag han crescut molt, tenen un bon grup més enllà de les individualitats. Serà complicat. Ara ens toca analitzar i competir. És un repte pel club, que no ha guanyat mai aquesta competició."

Un sorteig diabòlic. Personalitzant en el crac de Madeira, el de Terrassa considera que "ha marcat una època" i, no obstant, el segueix considerant un perill.

L'última llista de Piqué, l'últim ball del central

Xavi Hernández ha repetit convocatòria per afrontar l'últim partit del Barça abans de l'aturada mundialista, al camp de l'Osasuna. Xavi ha avançat que els jugadors que no viatgin al Qatar "faran vacances i tindran gairebé un mes per fer una segona pretemporada" un cop tornin a la feina "a finals de novembre, inicis de deesembre", ha assenyalat sense concretar.

Gerard Piqué ha encapçalat la llista de convocats en el que serà el seu últim partit com a professional.

Com va passar en la prèvia de l'Almeria, el tècnic no ha volgut donar pistes dels seus plans:

"Piqué, demà està disponible i decidirem."

Piqué es va acomiadar aquest dissabte del Camp Nou, sent titular contra l'Almeria. Al Sadar, podria jugar els últims minuts d'una carrera llarga i exitosa.  

Respecte el Mundial que organitza un país on va viure entre 2015 i 2021, ha vaticinat que serà "un dels millors de la història". A més, en el pla esportiu assegura que els futbolistes hi arribaran "en el millor moment de la temporada".

Un any a la banqueta

Preguntat pel seu balanç del primer any a la banqueta del Barça, Xavi ha reconegut que ja sabia que era un càrrec exigent, però s'ha mostrat optimista.

"L'equip està creixent, l'any passat vam aconseguir l'objectiu d'entrar en Champions. Vull pensar que anem pel bon camí."

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut