El Barça dedica una victòria a Piqué en el seu últim dia al Camp Nou (2-0)

El central de la Bonanova ha lluït el braçal de capità en el seu comiat de l'afició blaugrana. Dembélé i De Jong han certificat un triomf que dona el liderat provisional al Barça

Àlex CastellsActualitzat

Titular i capità. Sergio Busquets li ha cedit el braçal. També Xavi ha estat a l'altura i ha inclòs Gerard Piqué en l'onze titular en el seu últim dia al Camp Nou. L'afició, per descomptat, també ha estat del costat del "3" blaugrana. L'han ovacionat quan ha saltat al camp, i cada cop que ha tocat la pilota. Els companys, al final, li han pogut dedicar la victòria contra l'Almeria (2-0), que permet al Barça recuperar el liderat de la Lliga. Com a mínim fins dilluns, pendents del Rayo-Madrid.

En l'últim ball de Piqué, el Camp Nou, fins i tot, ha pressionat perquè xutés un penal assenyalat per unes mans de Kaiky, just en l'arrencada del partit. El defensa, però, ha declinat la invitació. "Tu, tu", li ha dit a Lewandowski. I el polonès, pitxitxi de la Lliga, ja ha mostrat que avui, al Barça, tenien el punt de mira desviat. El xut ha sortit fregant el pal

Aquesta ha estat, de fet, la tònica de tota la primera part. El Barça ha arribat amb facilitat a l'àrea rival, però li ha fallat la punteria. Ha estat especialment productiva la banda esquerra blaugrana, amb Ferran Torres i Jordi Alba. El valencià ha tingut fins a tres ocasions clares per marcar i n'ha regalat una altra a Dembélé. El tampoc ha estat gaire inspirat.

També l'ha tingut l'Almeria. Ramazani ha interceptat una passada de Frenkie de Jong, en el cercle central, i ha arrencat amb força cap a Ter Stegen. Ha tingut massa temps per pensar i el porter li ha endevinat les intencions.

Dembélé mostra el camí

La perseverança del Barça ha tingut premi, tot i que ha estat necessari esperar fins al segon temps. Ha estat gràcies a una genialitat de Dembélé. En l'eslàlom des de la banda dreta, s'ha desempallegat de dos rivals abans de batre Fernando amb un xut ajustat al pal. L'un a zero ha arribat, per fi, en el minut 48.

Així és Dembélé, un futbolista privilegiat amb unes condicions úniques, però alhora un jugador que no sempre pren la decisió més encertada. Li ha passat, per exemple, uns minuts més tard. Després de retallar el porter de l'Almeria, s'ha entretingut en excés i no ha sabut culminar l'acció.

Ansu Fati no ha necessitat gaires minuts al camp, després de substituir Ferran Torres, per provar sort. Fernando ha pogut salvar la primera rematada del "10", però el rebot ha caigut als peus de Frenkie de De Jong, i el neerlandès no s'ha estat per floritures. Ha marcat el segon a boca de canó, en el minut 62.

L'última ovació a Piqué

Només faltava una cosa perquè la festa fos completa. Xavi s'ha guardat un canvi i l'ha fet servir, en el minut 83, per retirar Gerard Piqué del camp i assegurar-se que el Camp Nou li dedicava l'ovació que es mereix després de gairebé tota una vida al club. Els companys s'hi han abraonat per abraçar-lo, camí de la banqueta, i els més de 92.000 espectadors li han pogut mostrar la seva admiració al crit de "Piquenbauer".

Serà decisió de Xavi si Piqué encara té una última aparició, dimarts, a Pamplona. Però, al Camp Nou, ja no hi serà mai més com a jugador. Quan torni, que tornarà, ja serà amb una altra funció.