1a Divisió

El Reial Madrid empata en l'últim sospir a Saragossa i s'aferra al liderat de la Lliga (2-2)

Tot i ensopegar a La Romareda, el Reial Madrid continua líder de la Lliga. Els homes de Fabio Capello es van veure superats en els primers minuts per un Saragossa molt lluitador. Diego Milito, de penal, en el minut 31, donava emoció a la lluita pel títol, però Van Nistelrooy va empatar de cap (min. 57). Novament, el davanter argentí va avançar els aragonesos amb un gran gol (min. 64). Els blancs, tot i això, no van abaixar els braços i van continuar atacant. Van Nistelrooy va fer l'empat a 2 definitiu en el minut 90. Així doncs, el Madrid depèn d'ell mateix i la setmana vinent rebrà el Mallorca al Bernabéu.

El conjunt aragonès afrontava el partit més mediàtic de la seva història amb la necessitat d'obtenir una victòria que deixés gairebé certificada la seva participació en la pròxima Copa de la UEFA. L'enfrontament havia despertat un gran interès ja que el Saragossa és un dels millors equips a casa, mentre que el Madrid ha demostrat ser el visitant més efectiu del campionat. Els de Víctor Fernández, però, tan sols havien guanyat quatre vegades el Madrid a l'estadi de La Romareda en els últims 23 enfrontaments que havien tingut en partits de Lliga.

El Saragossa va portar la iniciativa en els primers compassos del matx. El primer avís dels locals va ser un xut llunyà del brasiler Ewerthon, que va marxar a l'esquerra de la porteria d'Iker Casillas. Dos minuts després, l'argentí D'Alessandro ho va tornar a provar des de fora de l'àrea, obligant a intervenir de nou el porter madridista. Els blancs es van treure la son de les orelles i Robinho va provar fortuna des de la llarga distància en el minut 9, però César va aturar en dos temps. En el minut 12, Beckham va col·locar una mil·limètrica centrada al segon pal i Robinho va enviar la pilota a l'exterior de la xarxa.

L'equip saragossista portava el pes del partit i creava molt perill al contraatac, com en una jugada d'Ewerthon, que va provar la passada de la mort per a Diego Milito sense èxit. Sens dubte, la jugada clau de l'enfrontament va arribar en el minut 30. L'àrbitre Undiano Mallenco va assenyalar penal per mans dins l'àrea d'Iván Helguera. L'argentí Milito va enganyar Casillas i va fer pujar l'1-0 al marcador. El Madrid va intentar reaccionar i a punt va estar d'anar al descans amb empat. Beckham fa una gran centrada des de la banda dreta, però la rematada de cap de Van Nistelrooy l'ha refusa "in extremis" César.

En la represa, Fabio Capello va donar entrada a Guti i Higuaín per Emerson i Raúl. Aquests canvis van proporcionar més possessió de la pilota als blancs, mentre que el Saragossa va endarrerir les seves línies. Aquest domini es va traduïr en l'empat en el minut 57. Centrada de Sergio Ramos des de la banda dreta, badada defensiva dels aragonesos i Van Nistelrooy, totalment lliure de marca, pica la pilota de cap al fons de la xarxa. Aquest és el 24è gol del "pichichi" de la Lliga espanyola. Tot i això, els homes de Víctor Fernández van reaccionar i van tornar a posar-se per davant en el minut 64. Aimar fa una gran jugada individual i deixa per Diego Milito, que amb una impressionant sang freda, retalla Roberto Carlos a l'àrea petita i supera Casillas amb la cama esquerra.

En els últims 20 minuts, els madrilenys van atacar de manera insistent i van crear molt perill a pilota aturada. Quan es complia el minut 90, Van Nistelrooy va aprofitar un embolic a l'àrea petita per fer l'empat a 2 definitiu.

Amb aquest empat, l'equip de Fabio Capello veu trencada la seva ratxa de set victòries consecutives, però es manté al capdavant de la classificació. Després d'empatar al Camp Nou (3-3), els madridistes han sumat 28 dels últims 33 punts possibles, fet que els ha portat al liderat en detriment del Barcelona. Ara, el Madrid només depèn d'ell mateix.