Mundial

El president de la FIFA, Joseph Blatter, demana perdó a les delegacions de Mèxic i Anglaterra pels errors arbitrals

El president de la FIFA, Joseph Blatter, ha demanat perdó a les delegacions de Mèxic i Anglaterra pels errors arbitrals que van patir en els seus partits contra l'Argentina i Alemanya, respectivament, i ha anunciat la reobertura del debat sobre l'ús de noves tecnologies en l'arbitratge. Blatter ha fet avui davant la premsa internacional un primer balanç del primer Mundial africà el dia que es tanquen els vuitens de final amb els partits Paraguai-Japó i Espanya-Portugal.

Actualitzat
Joseph Blatter ha demanat perdó a les seleccions anglesa i mexicana pels errors arbitrals que els van perjudicar en els enfrontaments contra Alemanya i Argentina, respectivament. En el cas d'Anglaterra, l'àrbitre no va donar per bo un gol de Lampard que havia passat clarament la línia de gol. Els mexicans, per la seva banda, van veure com els col·legiats donaven per vàlid un gol de Tévez en clar fora de joc. Davant d'això, Blatter té clar que cal reobrir el debat sobre l'ús de les noves tecnologies en l'arbitratge.

D'idees, en els últims anys, una bona colla. Des de posar més assistents en el terreny de joc, fins a jugar amb una pilota intel·ligent: aquest avenç s'havia d'estrenar en aquest Mundial de Sud-africa, però ha calgut viure el fora de joc de Tévez i el gol no concedit a Frank Lampard per tornar-ne a parlar.

La pilota intel·ligent trauria pressió als àrbitres i evitaria situacions com les viscudes en els últims dies. Un microxip instal·lat dins l'esfèrica envia un senyal en temps real que l'àrbitre rep en el rellotge que porta al canell, i esvairia tots els dubtes de si els gols són legals o no. Igual que en el tenis, tothom sap que el que diu l'ull de falcó va a missa.

El mes que ve es reunirà a Gal·les l'International Board, l'organisme que analitza i regula totes les noves tecnologies en el món del futbol. Serà allà on es començaran a moure els fonaments d'un esport que en molts aspectes comença a estar antiquat, i serà allà on es decideixi si la pilota intel·ligent pot començar a rodar o si està bé allà on està... dins l'armari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut