cas Negreira

El fiscal general posa Anticorrupció al capdavant del cas Negreira

A partir d'ara, la Fiscalia Anticorrupció liderarà la instrucció de la causa

Redacció Esport3Actualitzat

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, ha decidit que sigui la Fiscalia Anticorrupció la que es faci càrrec del cas Negreira i, en tractar-se de delictes relacionats amb la corrupció de transcendència especial, ha emès un decret en què estableix que la competència passi a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada.

Segons la denúncia interposada ja per la Fiscalia Provincial de Barcelona, ​​els fets denunciats podrien ser constitutius d'un delicte continuat de corrupció als negocis en l'àmbit esportiu, un delicte continuat d'administració deslleial o un delicte continuat d'apropiació indeguda, així com un delicte continuat de falsedat en document mercantil.
 

La Fiscalia ha denunciat per aquests fets el Barça i els seus expresidents Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell i ha proposat que l'actual president del Barça, Joan Laporta, sigui citat com a testimoni.

A més de Rosell -que va ser president del FC Barcelona entre el 2010 i el 2014- i Bartomeu -entre el 2014 i el 2020-, la denúncia es dirigeix ​​contra l'exdirector executiu del club Oscar Grau i l'exdirector d'Esports Professionals Albert Soler.

 

Els pagaments del Barça a l'empresa d'Enríquez Negreira es van iniciar l'any 2001, quan Joan Gaspart n'era el president, i es van mantenir sota els mandats de Laporta, Rosell i Bartomeu fins al 2018.

La Fiscalia sosté que el club blaugrana "va aconseguir i va mantenir" un "acord verbal estrictament confidencial" amb el llavors vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira perquè, "a canvi de diners", fes "actuacions tendents a afavorir el FC Barcelona en la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputés" i en els "resultats de les competicions".

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut