Vicente del Bosque, en una imatge d'arxiu
Futbol

Del Bosque presidirà la Comissió que tutelarà l'RFEF

La ministra d'Educació i Esports, Pilar Alegría, ha anunciat aquest dimarts, el nomenament de l'exseleccionador espanyol de futbol

Redacció Esport3Actualitzat

Volien que fos un home de consens i l'han trobat en la figura de Vicente del Bosque. L'exseleccionador espanyol de futbol serà el president de la Comissió de Supervisió, Normalització i Representació de l'RFEF, que el Consell Superior d'Esports posa en funcionament per tutelar la Federació Espanyola de Futbol, fins a les pròximes eleccions, que tindran lloc després de l'estiu.

En la compareixença posterior al Consell de Ministres, la titular d'Educació i Esports, Pilar Alegría, ha anunciat el nomenament de l'entrenador salmantí, de 73 anys. Del Bosque va estar al capdavant de la selecció campiona del Món i d'Europa, els anys 2010 i 2012, respectivament.

Pilar Alegría: "Serà la cara de la Federació Espanyola i estarà present entre d'altres, a la final de la Champions femenina, en l'Eurocopa i, també, en els Jocs Olímpics de París."

A més de representar el futbol espanyol en els diferents esdeveniments esportius, Del Bosque vetllarà per garantir la transparència en el pròxim procés electoral a la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Mentrestant, el Consell Superior d'Esports ha suspès la reunió de la Comissió Directiva, que estava prevista per aquest dimarts, a causa de la petició de documentació que li ha sol·licitat el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD), en relació amb l'obertura de l'expedient sancionador als membres de la Comissió Gestora de l'RFEF, per possibles infraccions molt greus. El TAD ha demanat 40 documents nous, que el CSD requerirà a l'RFEF. La Comissió Directiva es reunirà els pròxims dies.

Anar al contingut