Avui alguns núvols baixos a la costa i núvols prims en augment a la resta

A mesura que ens acostem al cap de setmana, la nuvolositat va en augment. Avui serà de cel canviant, però de força sensació de sol a gran part del país. La inestabilitat serà més clara dissabte, amb l'aparició de ruixats.

Actualitzat

Arriben els primers moviments atmosfèrics que acabaran per portar la inestabilitat a casa nostra. Entre avui i demà, una petita borrasca es despenjarà des de les illes britàniques cap als Alps i arrossegarà cadenes de núvols i aire fred en les capes altes. Tot i alguns núvols que faran la guitza, aquest divendres festiu serà un dia per aprofitar.

Núvols en augment

Un dels primers canvis que portarà el moviment atmosfèric serà el vent. Quedaran alguns cops moderats de vent de nord al Pirineu i al cap de Creus, però desapareixeran a partir de mig matí. A la costa dominaran els vents humits al llarg del dia, i això alimentarà els núvols baixos. Al matí els esperem a punts de la costa Central i sud de la costa Brava. Perdran territori durant les hores central del dia, però de cara al vespre tornaran a augmentar, sobreto per la costa Central i la Daurada. Puntualment poden caure algunes dècimes de pluja.

A la resta del territori esperem un matí de cel poc ennuvolat o serè. A mesura que passin les hores, els símptomes de canvi arribaran en forma de núvols prims, que deixaran el cel més enteranyinat o enterbolit de cara a la tarda i al vespre. A més a més, creixeran núvols d'evolució a punts del nord-est. 

Més fresca al matí

Les temperatures a primera hora semblants han baixat una mica a les comarques gironines. Les màximes seran similars o una mica més altes, degut al domini del sol.

I els pròxims dies...

Sembla confirmar-se que per dissabte tindrem un canvi de temps, amb una arribada d'aire fred en altura. Diumenge dependrà de com evolucioni la bossa d'aire fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut