Dissabte de més núvols baixos i risc de ruixats de tarda

Dissabte toca la ració d'inestabilitat primaveral tradicional de la Setmana Santa. L'arribada d'aire fred en altura portarà ruixats dispersos al nord-est, entre Girona i Barcelona. A Ponent i Tarragona gaudiran de més estones de sol. En general, baixaran les temperatures. Diumenge el temps serà més estable.

Actualitzat

Igual que no hi ha Setmana Santa sense pel·lícules de romans, tampoc no hi ha any que sense una mica d'enrenou meteorològic per aquestes dates. La borrasca que es despenja cap a Itàlia arrossegarà una bossa d'aire fred a les capes altes atmosfèriques, la inestabilitat augmentarà i el sol tindrà més enemics.

Núvols, clarianes i ruixats

Parlarem de dues dinàmiques combinades: d'una banda els núvols baixos a punts de la costa i el prelitoral, sobretot el sector Central i la costa Daurada. Aquests núvols seran més abundants al matí i s'aniran trencant parcialment amb el pas de les hores. Poden resistir més a la costa tarragonina. D'altra banda, tindrem l'aire fred que entrarà pel Pirineu i alimentarà el desenvolupament de nuvolades i ruixats de tarda, més probables al terç nord, però amb possibilitat que avancin a d'altres punts del país de cara al vespre. Aniran acompanyats de tempesta, i amb alguna possible calamarsada. La cota de neu estarà sobre els 1.800 metres, però baixarà a 1.500 al vessant nord del Pirineu.

Temperatures de baixa

L' entrada d'aire més fresc, l' augment de la nuvolositat i els possibles ruixats frenaran les temperatures diürnes, que poden baixar de 2 a 5ºC a punts d' interior, no tant a la costa.

I els pròxims dies...

Tot dependrà de l'evolució de la bossa d'aire fred, que pot marxar cap al País Valencià o el Golf de Gènova. En tot cas, diumenge tendirà a millorar. Farà més sol i creixeran nuvolades de tarda. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut