Nova setmana amb més núvols i tramuntana

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

El temps continuarà sent anticiclònic en aquest inici de la setmana, però hi haurà més influència dels vents humits i augmentarà la nuvolositat. La tramuntana seguirà bufant a l'Empordà, i el mestral ho farà a estones a la vall de l'Ebre. El Servei Meteorològic de Catalunya manté l'avís per estat de la mar.

Més núvols

L'inici del dia serà de núvols baixos a la Vall d'Aran, punts de la costa central i de la depressió Central. Les boires d'interior tendiran a aixecar-se, però la resta dels núvols no marxaran. De fet, en el cas del Pirineu esperem precipitacions febles. La cota de neu voltarà els 2.100 metres.

A la tarda, els núvols guanyaran terreny a punts d'interior del nord-est i, al final, cap a la costa Daurada i el Camp de Tarragona. Aquests núvols deixaran escapar alguns ruixats dispersos i poc abundants. Es mantindrà tapat a la Vall d'Aran, però el risc de plugims disminuirà. Hi haurà més clarianes cap a l'oest de Catalunya i a bona part del Pirineu.

Pocs canvis tèrmics

L'ambient fresc o fred matinal es mantindrà en molts indrets, però localment podem tenir pujades de la temperatura de primera hora, pel vent i pels núvols. En canvi, les màximes poden baixar cap a la costa central i el prelitoral central, comarques de Girona i Pirineu. Molts indrets tindran valors que voltaran els 20 ºC.

I dimarts...

No es descarta algun ruixat de matinada. Durant el dia, l'ambient es veurà més ennuvolat a l'est del país i amb més sol a la resta. Tindrem temperatures més baixes en general.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut